Hozzávalók 4 személyre:

1 pár debreceni

1 kis doboz (425 ml) konzerv fehérbab

1 kis doboz (425 ml) konzerv vesebab

1 doboz (850 ml) hámozott paradicsom

1 kis szál póréhagyma

15 dkg burgonya

2 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 evőkanál olaj

1/2 csokor friss vagy 1/2 teáskanál szárított majoránna

só, bors

Elkészítés: A megtisztított hagymát és fokhagymát olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a meghámozott, kockákra vágott burgonyát, és néhány percig pirítjuk. A paradicsomot a konzervdobozban villával összetörjük, és a levével együtt a hagymás burgonyához öntjük. Fedő alatt 1015 percig főzzük. A megtisztított, felkarikázott pórét, a kétféle, lecsöpögtetett babkonzervet, és a karikákra vágott kolbászt a levesbe tesszük. Sóval, borssal, majoránnával ízesítjük, és kb. 10 percig főzzük. Friss majoránnával díszítjük.