Hozzávalók:

4 konyhakész pisztráng (darabonként kb. 20 dkg-os)

 2 tojás

 4 evőkanál olívaolaj

 4 nagy, hámozott paradicsom kockákra vágva

 1 hagyma finomra vágva

 1 -2 friss, vörös chilipaprika kimagozva és kockákra vágva

 2 evőkanál ecet

3-4 evőkanál aprított korianderzöld.

 

Elkészítése: A halat megmossuk, lecsepegtetjük, majd kívül-belül bedörzsöljük sóval. Egyenként megforgatjuk a felvert tojásban. Egy edényben 3 evőkanál olajat hevítünk, és a pisztrángok mindkét oldalát kb. 12 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivesszük, és melegen tartjuk. A mártáshoz a hagymát és a paradicsomot, a chilipaprikát sóval és az ecettel pürésítjük. Felforrósítjuk a maradék olajat, és a paradicsomos pürét mintegy 10 percig főzzük. Beleszórjuk a koriander-zöldet. A pisztrángokat tányérra tesszük, a paradicsommártást külön tálkákban kínáljuk mellé.