Hozzávalók: 4 nagy szelet hal (legjobb hozzá a tengeri hal, de busából, pontyból is készülhet), a páchoz 1, 5 dl joghurt, 4 nagy gerezd zúzott fokhagyma, 1 mokkáskanál ételízesítő, 2 ek. őrölt koriander, 2 ek. apróra vágott kapor (mélyhűtött is lehet), az alufólia kenéséhez olaj.

 

A páchoz valókat összekeverjük, és a halszeleteket beleforgatjuk. Legalább két óráig, de még jobb, ha egy éjszakán át, állni hagyjuk, hogy a fűszerek íze jól átjárja.

A halszeleteket megolajozott alufólia lapra fektetjük, és a mikrohullámú készülék grillrácsára fektetjük. Grillfokozaton 5 percig pirítjuk, majd megfordítjuk és további 5 perc alatt, a másik oldalát is megpirítjuk. Könnyebben bánhatunk a hallal, ha meg fordításkor a tetejére is egy megolajozott alufóliát fektetünk és így fordítjuk át.