Hozzávalók: 10 dkg  4 db kisebb padlizsán, 2 evőkanál liszt, 2-3 db retek, 1 csomó tavaszi hagyma, 2 gerezd fokhagyma, őrölt fekete bors, chilipaprika, petrezselyem, só.

 

Elkészítés: A padlizsánokat hosszában kettévágjuk, a húsát rozsdamentes kanállal kiemeljük, és apróra vágjuk. Kevés felhevített margarinon megpároljuk a zúzott fokhagymával, sóval, borssal ízesített padlizsánt.


Mikor megpuhult, lisztszórással sűrítjük, majd a tűzről levéve áttörjük. A lehűtött padlizsánkrémet a többi margarinnal elkeverjük, és beleforgatjuk a kisebb darabokra vágott retket és tavaszi hagymát, majd a padlizsánokba töltjük. A chilipaprikával és a petrezselyemmel dekorált padlizsánokat tálalásig hűtőbe tesszük.

{loadposititon bottom10}