Hozzávalók : Hozzávalók: 1,5 dl tej, 2 dl tejszín, 10-12 dkg porcukor, 30 dkg friss (vagy mélyhűtött) eper, 1 evőkanál citromlé csipetnyi só.
Leírás : Az epret folyó vízben megmossuk, lecsurgatjuk, majd a csumáját eltávolítjuk. Ezután ismét megmossuk és lecsurgatjuk. Apróra összevágjuk és betesszük a turmixgépbe. Rászórjuk a cukrot, a sót, és ráöntjük a citromlevet. Pépesre zúzzuk, majd a tejjel meglocsolva ismét összekeverjük. A tejszínből kemény habot verünk.


Az eperpépet és a tejszínhabot óvatosan összeforgatjuk, ezután a fagylaltgépbe öntve megfagyasztjuk. (Jó hozzá a nem éppen első osztályú gyümölcs is, hiszen összetörve használjuk fel.) Előkészítési ideje: kb. 15 perc.
Melyik kategóriába küldi? : fagylalt
Elkészítési idő : 15 perc
Nehézségi fok : könnyű
Beküldő neve : Szalayné Kiss Erzsébet