Elkészítése: Jól megmosunk 1 kg apró epret. (Langyos vízben áztatjuk pár percig, hogy a szennyeződés lejöjjön, majd többször váltjuk a vizet rajta.)

Lecsorgatva kicsumázzuk. Turmixgépben 1.3 kg kristálycukorral péppé zúzzuk. Porcelán- vagy műanyagtálba öntjük, és addig hagyjuk állni, amíg a cukor fel nem olvad. Ezután belekeverünk 1 kk. citromsavat és 1 kk. nátrium-benzoikumot. Nagyon tiszta, kiforrázott üvegekbe töltjük (lehetőleg kis üvegeket használjunk). Szorosan, légmentesen lekötve végleges helyére állítjuk.

A nagy mennyiségű cukor és a tartósítószer miatt biztosan nem romlik meg.

Néhány hónap múlva besűrűsödik. Nagyon édes. Gyümölcsös desszertek, sütemények készítéséhez használható, de vajaskenyérre vagy kalácsra kenve is finom.

Fogyókúrázóknak és cukorbetegeknek nem ajánlott!