Hozzávalók: A krémhez: 6 levél világos zselatin, 30dkg natúr joghurt, 10dkg virágméz, 1 citrom kifacsart leve és lereszelt héja, 1 pohár (2dl) tejszín.

Az öntethez és a díszítéshez 25dkg friss eper, 5dkg cukor, 2 pohárka narancslikőr, 1 szelet citrom, eperlevél.    (4 személyre)

1. Krém: A zselatint 5 percig hideg vízben puhítjuk. A joghurtot elkeverjük mézzel, a citrom levével és lereszelt héjával. A zselatint szitán átnyomjuk, 2 evőkanálnyi forró vízzel feloldjuk és hozzáadunk 4-5 evőkanál joghurtot.

2. A zselatint a maradék joghurthoz keverjük és a krémet kb. 20 percig hagyjuk állni. Mielőtt megdermed a krém, beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt.

3. A krémet hideg vízzel kiöblített tálba öntjük, a tetejét elsimítjuk, legalább 3-4 órára hideg helyre tesszük.


4. Mártás és díszítés: Az epret megmossuk és megtisztítjuk. 20dkg epret pürévé törünk, cukorral együtt felmelegítjük, hagyjuk kihűlni, és végül narancslikőrrel ízesítjük. Tálalás előtt tányérra borítjuk a megdermedt krémet, körbe rakjuk a szeletekre vágott friss eperrel, és köré öntjük a mártást. A desszert tetejére citromkarikát és eperlevelet teszünk.