Hozzávalók : 4 tojás, 17 dkg cukor, 2 zacskó vaníliás cukor, 13 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, 1 zacskó zselatin fix, 5 dl tejföl, 50 dkg eper, 2,5 dl tejszín, 5 dkg porcukor.
Leírás : A tojásokat 10dkg cukorral habosra keverjük (kb: 12-15 perc), majd rászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy 20x30cm-es tepsiben megsütjük. A tejfölt a maradék 7 dkg cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük. A megtisztított, megmosott epret feldaraboljuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A tejfölbe belekeverjük a zselatin fixet, majd a tejszínt is.


Óvatosan beleforgatjuk az eper darabokat. A piskótát keresztben félbevágjuk. Az alsó lapra rátesszük a krémet és elsimítjuk, majd ráborítjuk a másik lapot. 2 órára hűtőbe rakjuk. A sütit porcukorral meghintjük, majd kockákra vágjuk.
Melyik kategóriába küldi? : Sütemény
Elkészítési idő : 50perc
Nehézségi fok : Könnyü
Beküldő neve : Nagy Lászlóné