Hozzávalók kb. 20 darabhoz:  40 dkg liszt, 25 dkg vaj vagy főző-margarin, 20 dkg cukor, 4 tojás, 1,5 kg alma, 1/2 zacskó sütőpor, 1 zacskó vaníliás cukor , 1 /2 citrom leve, 1 /2 teáskanál őrölt fahéj csipetnyi só, a tepsi kikenéséhez zsiradék, a szóráshoz porcukor.

Elkészítés: A vajat vagy a főzőmargarint a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval habosra keverjük. Egyenként belekeverjük az egész tojásokat. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sütőporral, majd a vajas (vagy margarinos) krémbe keverjük, és simára eldolgozzuk.

Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat kiemeljük. Meghámozzuk, majd lehetőleg egyforma, apró darabokra vágjuk. és citromlével meglocsoljuk, hogy meg ne barnuljanak. Végül a gyümölcsdarabokat a tésztába keverjük, és őrölt fahéjjal ízesítjük. Elkészítési idő kb. 1 óra.

Ha tetszett a cikk küldje tovább!