Gyógytea recept

Ahogyan egyre hűvösebb az idő, egyre inkább jól esik egy forró, nyugtató, vagy éppen frissítő tea. Ha olyat választunk, aminek egészségmegőrző hatása is van, összekötjük a kellemest a hasznossal –  mutatunk 3 gyógyteát őszre:

  • A klasszikus kamillatea

    Mindenki szereti a kamillateát, gyermekkorunk egyik kedvenc italát. Nemcsak a hasfájós gyermekeknek hasznos, de például segít enyhíteni a megfázás és egyéb gyulladások tüneteit. Este fogyasztva megkönnyíti az elalvást, nyugtató, ellazító hatása is van. Felnőtteknek, kismamáknak is mérsékli a gyomorpanaszait. A kamillatea borogatásként is hasznos például a fáradt szemre, illetve a kamillás gőzölés megnyugtatja a pattanásos arcbőrt.

  • A C-vitamin bomba: csipkebogyó

    Miért is szednénk be rengeteg mesterséges anyaggal dúsított tablettát, mikor egyik kedvenc, könnyen elérhető gyümölcsünk is tele van C-vitaminnal? A C-vitamin pedig rengeteg mindenre jó. Nem csak az őszi megfázás tüneteit enyhíti, de roborál, energetizál, erősíti az immunrendszer védekező képességét, illetve méregtelenít. Tudtad, hogy újfent a babát tervezőknek is ajánlják a fogyasztását?
  • A harmonizáló citromfű

    Akár a saját kertedben, vagy erkélyeden is nevelheted ezt a csodanövényt, mely rohanó világunk megmentőjének is tekinthető. A citromfű segít átvészelni a nehéz, nyűgös napokat, illetve az őszi vagy téli fáradtságot. Nyugtató hatású, segíti a pihentető alvást, javítja az általános közérzetedet és kiegyensúlyozza a hangulati ingadozásokat.

Válassz tehát bátran valamilyen gyógyteát, és kortyolgasd rendszeresen, hiszen szintetikus anyagoktól mentes megoldások ők az őszi napok, a meghűlés, fáradtság és a rossz közérzet kivédésére!