smoothie recept

A smoothie egy percek alatt elkészíthető ízletes vitaminbomba, amely egy kis jéggel lehűtve nyáron különösen jól esik akár reggel, akár napközben. Íme, három fantasztikusan finom gyümölcsös smoothie recept, érdemes őket kipróbálni.

Banános sárgabarackos smoothie recept:

Hozzávalók:

5-6 db érett ízletes édes sárgabarack

2-3 érett banán

3 dl szénsavmentes ásványvíz

1 lime vagy citrom leve

A sárgabarackok héját távolítsuk el, ezt úgy tudjuk könnyen megoldani, ha a barackokat forró vízbe tesszük pár percre, majd átemeljük őket egy jeges hideg vizes tálba, ezután már könnyen elhúzhatjuk a héját. Aki szereti a héjával együtt is elkészítheti a turmixot.

A gyümölcsöket daraboljuk fel, majd tegyük a turmixgépbe. Öntsük fel ásványvízzel, adjuk hozzá a lime vagy a citrom levét és alaposan turmixoljuk össze a smoothie-t. Az ízletes vitaminbombát töltsük poharakba és jégkockával, szívószállal kínáljuk vendégeinknek, vagy akár saját magunknak.

Mediterrán mangós smoothie recept

Aki szereti a mediterrán gyümölcsöket, ez a smoothie ízleni fog, hiszen a mangó és a maracuja játssza a főszerepet, ebben a pazar nyári italban.

Hozzávalók:

1-2 érett mangó

4-5 maracuja

1 lime leve

1,5 dl szénsavmentes ásványvíz

4-5 cseresznye, vagy meggy

Első lépésként a gyümölcsöket kell előkészíteni. A mangót egy éles késsel óvatosan vágjuk ketté, és a magját szedjük ki a belsejéből, majd a gyümölcshúst vágjuk fel kis kockákra és egy kanál segítségével emeljük ki a külső részből.

A maracuját szintén vágjuk fel, majd a kocsonyaszerű gyümölcshúst szedjük ki egy kanállal egy szűrőbe, és óvatosan egy kanál segítségével mozgassuk át a szűrőben, így a gyümölcslé kifolyik, de a magok fent akadnak a szűrőn. Az így kapott gyümölcsöket tegyük a turmixba, öntsük fel ásványvízzel és a lime levével, majd jó alaposan turmixoljuk össze.

A smoothie-t öntsük ki poharakba, adjuk hozzá a jégkockákat, végül egy fogpiszkálóra tűzzük rá a kimagozott cseresznyét, vagy meggyet és díszítsük fel az italunkat.

Ananászos smoothie recept

Az ananászos smoothie-t körtével, de akár banánnal is elkészíthetjük, mindkettővel nagyon finom nyári italt kapunk.

Hozzávalók:

½ érett friss ananász (konzerv nem jó hozzá)

2 érett édes körte, vagy banán, de akár mindkettő lehet benne.

1 lime leve

2 dl kókusztej, vagy rizstej.

Az ananász hámozzuk meg körbe, alul, felül és oldalt is, úgy, hogy a kis barna részeket is mind vágjuk le róla. Ha később díszíteni szeretnénk az italt, tegyünk félre egy vagy két szelet szép ananászkarikát.

A körtét is hámozzuk meg, majd az ananásszal együtt vágjuk fel kisebb darabokra. A gyümölcskockákat tegyük bele a turmixgépbe, adjuk hozzá a lime levét, és a kókusztejet, majd jó alaposan turmixoljuk össze a géppel. Végül öntsük poharakba és jégkockával lehűtve, fogyasszuk el.

Ha épp nincs otthon kókusztej, adhatunk hozzá ananászlevet, vagy más bolti gyümölcslevet is, pl. almát, vagy szőlőlevet, ha pedig felnőtteknek készítjük az italt, egy kevés kókuszlikőrrel tudjuk megbolondítani a smoothie-t.