Őszi kirándulás

Ősszel is szükséged van a pihenésre. Ha csak egy kis időre is tudsz elszabadulni, akkor is érdemes beiktatni egy kis kikapcsolódást. Mi most 3 gyönyörű őszi kirándulóhelyet emeltünk ki hazánkban:

  1. A Tisza és a Bodrog találkozásánál, a Kopasz-hegy lábánál fekszik az egyik leghíresebb magyar borvidék, melyet mindenkinek látni kell életében legalább egyszer. Nem véletlen, hogy az alföldi iskolákban minden évben szerveznek ide osztálykirándulást. A szüret hangulata felejthetetlen, a bor íze utánozhatatlan, a gyönyörű szőlősök és borospincék látványa egyszerre borzongató és szívmelengető. Még a hegyek lábánál, a hosszú túrák után feltűnő vásáros bódék is varázslatosak, természetesen a gyönyörű őszi természet, a hegyek, dombok, folyók, hulló falevelek élménye mellett.
  2. A Duna vizének őszi illata, a hegyek találkozása a folyó kanyarulatánál, az őszi hajókirándulások a színesbe borult fákkal tarkított erdőkben, minden korosztálynak feltöltődést jelentenek. Gyönyörű túraútvonalakat sétálhatunk végig, beszippanthatjuk az erdők harmatos levegőjét, ezáltal elbújhatunk egy kis időre a város és a rohanó mindennapok zajától és kikapcsolódhatunk. Kedvünk szerint rengeteg látnivalót iktathatunk be a túránkba, attól függően, mennyire szeretne a csapatunk várakat, templomokat vagy kiállításokat nézegetni.
  3. Őrség. A Dunántúl egyik leginkább mágikus területe, még viszonylag érintetlen, így segít elvonulni és megnyugodni. Az Őrségi Nemzeti Park régi paraszti portáinak nosztalgikus hangulata a hazatérés érzetét kelti bennünk.

Bármerre is vigyen az utad kis hazánkban, biztos lehetsz benne, hogy Magyarország ősszel is gyönyörű.
Ne hagyd ki, hogy rácsodálkozz szépségére!