Őszi gyümölcsök

Ahogyan nyáron, úgy ősszel is gyönyörű és zamatos gyümölcsöket ehetünk, melyek nem csak finomak, de számos egészségmegőrző  hatásuk is ismert. Álljon itt most 3 őszi gyümölcs, a megfázás ellen:

  1. Piros alma

    Könnyen hozzáférhető, és nem is drága, főleg ősszel, fogyaszd hát te is rendszeresen! Az alma, amellett, hogy a fogyást is fel tudja gyorsítani, illetve a magas vérnyomás, csontritkulás és asztma megelőzésében segít, az immunrendszert is védi, ezáltal a megfázás esélyét is csökkenti. A kvercetin nevű antioxidiáns megvéd a baktériumoktól, a pektin segíti azok kiürülését, azaz a méregtelenítést.
  2. Kékszőlő

    Az igazán sötétkék szőlő, vagy borszőlő is tele van antioxidiánsokkal, melyek felvértezik immunrendszeredet a hideg hónapok előtt. Nagyon jó vízhajtó és méregtelenítő, gyorsítva a gyógyulást. Magas az ásványi anyag tartalma is. Ezen felül a daganatos megbetegedések megelőzésében nagy szerepet játszik, nem véletlen, hogy elődeink előszeretettel fogyasztották. Ha cukorbeteg vagy, vedd figyelembe szénhidráttartalmát!
  3. Dió

    A dióról úgy tartják a régi öregek, hogy az agy gyógyítója: talán ezt némiképpen az alakjának is köszönhetjük. Ha szellemi munkát végzel, sokat túlórázol és kimerült vagy, fogyassz rendszeresen diótartalmú ételeket, fel fognak erősíteni. Erős idegrendszerrel és immunrendszerrel pedig a megfázás és az őszi betegségek ellen is védve vagy.

Bármelyik gyümölcsöt is válaszd, a magasabb vitamintartalom és az alacsonyabb vegyszertartalom érdekében érdemes a lakóhelyed közeléből, termelőtől vásárolnod, ezzel is tovább növelve az immunrendszered védekezőképességét!