Zöld turmix recept

Ha te is szeretnél a megfázás ellen védekezni ősszel, készíts reggelire egy tápláló egészséges zöld turmixot, amely feltölti szervezeted energiával és vitaminokkal.

Bemutatunk három fantasztikusan finom és egészséges zöld turmix receptet, vagy más néven smoothie-t, amelyből szervezeted nem csak a gyümölcsökben található vitaminokat és ásványi anyagokat tudja, majd hasznosítani, hanem a zöld levelekben található klorofillt is.

Őszi álom smoothie

Hozzávalók:

4 érett vilmos körte

2 marék bio spenót

3 szál menta

1 tk. agavészirup

Elkészítési idő kb. 5-8 perc

Elkészítés:

A körtét mosd meg jó alaposan, majd vágd fel kisebb darabokra, és a magokat szedd ki. A spenótot és mentát mosd meg, majd tedd az egészet a turmixgépbe, öntsd fel 2-3 dl vízzel és turmixold össze a megfelelő állagúra.

Édes percek smoothie

Hozzávalók:

2 marék bio bébi spenót

1 banán

1 édes alma

1 vaníliarúd

2 ek kakaó, vagy karobpor

2 dl mandulatej

Elkészítési idő kb. 10 perc.

Elkészítés:

A banánt hámozd meg és karikázd fel. A spenót leveleket mosd meg jó alaposan, az almát is vágd fel kis kockára és szedd ki a magházát. A vanília rudat vágd fel egy éles késsel és kapard ki a kis fekete magokat. Ezután minden hozzávalót tegyél bele a turmixba, és öntsd fel 2 dl mandulatejjel. A végeredmény egy édes lágy turmix.

Vitaminbomba smoothie

Hozzávalók:

3 paradicsom

2 édes alma

1 szál zeller zöld

1 marék madársaláta

3 bio narancs

1 evőkanál mazsola

Elkészítés:

A paradicsomot és az almákat vágd fel kisebb darabokra, a magokat szedd ki mindkettőből. A zeller zöldet és a madársalátát mosd meg alaposan, ha szükséges vágd fel ezeket is. A narancsot hámozd meg, ha bio narancsod van akár a héját is lereszelheted mosás után, a húsát vágd fel kisebb darabokra.

Végül az hozzávalókat tedd a turmixba és 2-3 dl vízzel turmixold össze.