Zserbót nem csak karácsonykor érdemes sütni, hiszen ez a sütemények favoritja, szinte mindenki szereti! Mi most egy almás zserbó receptet mutatunk be!

Almás zserbó recept

Hozzávalók:

Tészta:

3 db tojás

50 dkg liszt

20 dkg vaj

10 dkg porcukor

1,5 dl tej

3 dkg élesztő

csipetnyi só.

Töltelék:

70 dkg alma

25 dkg darált dió

15 dkg porcukor

20 dkg sárgabaracklekvár.

Máz:

10 dkg vaj

3 evőkanál kakaópor

2 evőkanál porcukor.

Elkészítés:

Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral és 1 evőkanál liszttel megfuttatjuk. A sóval elkevert lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a felvert tojást, a megfuttatott élesztőt, majd a maradék tejjel összegyúrjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tésztából három cipót formálunk, és egy órán át, pihentetjük. Az almát megmossuk, meghámozzuk, és lereszeljük. Hozzáadjuk a porcukorral elkevert darált diót, és alaposan összekeverjük.

Az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk, és kikent, kilisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük a lekvár felével, ráhalmozzuk a töltelék felét, elegyengetjük, ráhelyezzük a másik kinyújtott lapot, és ezt is megkenjük a maradék lekvárral, majd a töltelékkel. Ráfektetjük a harmadik lapot, enyhén lenyomkodjuk, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőbe téve közepes hőmérsékleten megsütjük.