Hozzávalók : 25dk liszt,1 kis pohár tejföl,3dk vaj, vagy olaj,1cs sütőpor,2 egész alma,1 citrom reszelt héja,5dk cukor,1 csipet só,10dk gesztenyepüré,1cl rum,1 egész tojás.


Leírás : A lisztet a sütőporral, a cukorral, és a sóval elkeverjük, majd a többi hozzávalóval laza tésztává gyúrjuk, a gesztenyét kevés rummal meglazítva keverjük a tésztába.Az almákat lereszeljük, és belekeverjük a tésztába. Olajat forrósítunk, és lassú tűzön kisütjük.Papírtörlőre szedjük.


Kategória : őszi,
Idő : 40 perc
Nehézségifok : könnyű,
Vélemény : A fánk tésztája akkor jó, ha kicsit sűrűbb mint a galuska.
Beküldte : kosztelnik Lászlóné

Ha tetszett a recept küldje tovább!