Ez a fánk recept inkább felnőttek részére szól, hiszen egy kis pálinkával van megbolondítva! Hozzávalók,30dk liszt,5dk vaj,4dl fehérbor,2kiskanál őrölt fahéj, só, reszelt citromhéj, reszelt szerecsendió,4evőkanál cseresznyepálinka,3dk élesztő,3 tojás,20dk cseresznyebefőtt, olaj a sütéshez, porcukor a szóráshoz.

A bort felmelegítjük, felolvasztjuk benne a vajat. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük. Belekeverjük a tojásokat, a sót, a citromhéjat, a fahéjat, a szerecsendiót és a pálinkát, végül 2 evőkanálnyi meleg vízben feloldott élesztőt is a tésztába gyúrjuk. A tésztát meleg helyen kelesztjük. Közepes méretű fánkokat formázunk, és mindegyikbe 2-2 szem cseresznyét dugunk. Forró olajban a fánk mindkét oldalát arany barnára sütjük. Forrón megszórjuk porcukorral.

Beküldő: Kosztelnik Lászlóné