kedd, 19 szeptember 2017

Töltött pecsenyekacsa

Hozzávalók: 1 db pecsenyekacsa (1,80 kg), 25 dkg darált sertéshús, 15 dkg kacsamáj, 10 dkg gomba, 1 db zsemle, 1 db tojás, 2 g őrölt fehérbors, 1 g Cayenne-bors, 1 g őrölt szerecsendió, 2 g majoránna, só.

 

A kacsát kicsontozzuk a következőképpen: vágódeszkán a kacsát hasára fektetjük, majd egy jó éles késsel előbb a gerinccsont, aztán a bordacsontok mentén a húst szépen egyben lefejtjük. Azután a combjait és a szárnyait csontozzuk ki. Ezt követően kiterítve (bőrével a deszkára) sózzuk, borsozzuk, majoránnával jól befűszerezzük. Összehajtjuk, félretesszük.

A töltelékhez a kacsamájat kevés vízzel leforrázzuk, majd hideg vízzel lehűtjük, s kockákra vágjuk. Kevés olajon hirtelen megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni.

A darált sertéshúshoz hozzáadjuk az áztatott zsemlét, a tojást, a Cayenne-borsot, az őrölt szerecsendiót, a sót, a fehér borsot, és jól összedolgozzuk. Csak ezután tesszük bele a kockákra vágott kacsamájat és a gombát. Ezekkel is jól összekeverjük.

A kicsontozott kacsát bőrére fektetjük, és a tölteléket rúd alakban a közepére halmozzuk. A széleket ráhajtogatjuk, henger alakúra formázzuk.

Ezután előzőleg jól beolajozott, többrétegű alufóliába fektetjük. Szorosan begöngyöljük, tepsibe helyezzük. Kevés vizet öntünk alá, és forró sütőben (kb. 180 °C) párolva készre sütjük. Ügyelve arra, hogy egy kevés víz mindig legyen alatta. Mérettől függően 80-120 percig sütjük.

Húsvillával időközben meggyőződünk a puhaságáról. Ha már könnyedén bele tudjuk szúrni a villát, akkor biztosak lehetünk abban, hogy megpuhult.

Ezután a fóliából kicsomagoljuk, áttesszük egy másik, tiszta tepsibe, és forró sütőben pirosra sütjük. Tálaláskor fölszeleteljük, tálalótálra tesszük. Adjunk mellé burgonyapürét, aminek tetejére pici olajban pirított, kockákra vágott füstölt sonkát szórtunk. Díszíthetjük még apró színes paprikakockákkal is.

Elkészítési idő: 90 perc

Ajánlott ital: villányi cabernet

Alacsony glikémiás ételek reggelire

Alacsony glikémiás ételek reggelire

Alacsony glikémiás ételek reggelire

Ha alacsony glikémiás indexű (GI) ételeket eszünk reggelire, megelőzhetjük a vércukorszint megugrását egészen ebédig, tették közzé a kutatók az Élelmiszertechnológiai Intézet Wellness 12 gyűlésén.

Tovább a cikkhez
3 fogyókúrás recept tavaszra

3 fogyókúrás recept tavaszra

3 fogyókúrás recept tavaszra

Tavasszal megújul a természet. Rajtunk is kevesebb ruha takarja a télen felszedett kilókat. Nem csoda, ha szeretnénk kicsit leadni. Itt van három könnyű fogyókúrás recept, pillanatok alatt, kevés hozzávalóval!

Tovább a cikkhez
5 módszer az emésztés javítása érdekében

5 módszer az emésztés javítása érdekében

5 módszer az emésztés javítása érdekében

Puffad, gondja van az emésztésével? Túl lassú az emésztése? Ha Ön is ilyen panaszokkal küzd, az alábbi 5 hasznos tipp, az emésztése javítása érdekében, néhány emésztés serkentő tippel.

Tovább a cikkhez
Székrekedés kezelése házilag

Székrekedés kezelése házilag

Székrekedés kezelése házilag

A székrekedés ártalmatlannak tűnő probléma még eleinte, így sokan nem is foglalkoznak vele, elintézik egy legyintéssel. Ám ez a mai kor betegsége nem múlik el magától, ha nem kezeljük. Bemutatjuk, hogyan kezeljük a székrekedést házilag természetes úton.

Tovább a cikkhez
Miben van sok D vitamin?

Miben van sok D vitamin?

Miben van sok D vitamin?

  Ha eleged van már a sok drága D vitamin tablettából, és érdekel miben van sok D vitamin az élelmiszerek között, olvasd el cikkünket, ahol három hétköznapi élelmiszert mutatunk be, amelynek magas a D vitamin tartalma.

Tovább a cikkhez
Íme a nyugodt alvás titka

Íme a nyugodt alvás titka

Íme a nyugodt alvás titka

A nyugodt, pihentető éjszakai alvás nem mindenkinek adatik meg, viszont van néhány dolog, ami segíthet abban, hogy nagyobb eséllyel legyen minőségi a csukott szemmel töltött idő.

Tovább a cikkhez

Szépség - ami fontos

Korpás hajra pakolás házilag

Korpás hajra pakolás házilag

Korpás hajra pakolás házilag

Sajnos, ha a fejbőrünk nem hámlik megfelelően, akkor megjelenik a korpa. Lehullik a vállunkra, feltűnik a ruhánkon és kellemetlenül érezzük magunkat miatta.Sok mindent tehetünk a korpás haj ellen, pl. készíthetünk rá pakolást házilag!

Tovább a cikkhez
Ezek lehetnek a zsíros bőr tün...

Ezek lehetnek a zsíros bőr tün...

Ezek lehetnek a zsíros bőr tün...

A zsíros bőr kellemetlen tüneteivel fiatal korban találkozunk először, amikor a szervezetünkben tombolnak a hormonok, és úgy érezzük arcunk és bőrünk zsírban fürdik.

Tovább a cikkhez
Egyszerű smink kezdőknek

Egyszerű smink kezdőknek

Egyszerű smink kezdőknek

Egy sminket ellehet készíteni nagyon jó, de sajnos nagyon rosszul is. Sminkelni bárki tud, még akár a kezdők is, mindössze néhány alapszabályt kell betartani,hogy a sminkünk igazán jól sikerüljön.

Tovább a cikkhez
Így készítsünk bio sampont ház...

Így készítsünk bio sampont ház...

Így készítsünk bio sampont ház...

Úgy gondolja, hogy a boltban kapható samponok túl sok káros vegyi anyagot tartalmaznak? Akkor itt az ideje, hogy a házilag készített bio sampont használja! Ehhez nem lesz másra szüksége, mint az orvosi szappanfűre, amely vadon is megtalálható. Az orvosi szappanfű egy 60-100 cm magas növény, amelynek...

Tovább a cikkhez

Gasztrokocsma

Gyors omlett recept  reggelire

Gyors omlett recept reggelire

Gyors omlett recept  reggelire

Fontos, hogy a reggelid tartalmas, laktató és egészséges legyen. Íme egy finom gombás omlett recept, amely gyorsan elkészíthető, és garantáltan nem leszel éhes utána.

Tovább a cikkhez
Tejfölben sült libamáj

Tejfölben sült libamáj

Tejfölben sült libamáj

Hozzávalók: 1 libamáj, 2 pohár tejföl, 1 narancs leve és reszelt héja, 1-1 késhegynyi őrölt gyömbér és pástétomfűszer, 2 szem összetört szegfűszeg, ízlés szerint só és törött fekete bors.

Tovább a cikkhez
Kanizsai sült, tepsiben sütve!

Kanizsai sült, tepsiben sütve!

Kanizsai sült, tepsiben sütve!

Hozzávalók : 70dkg sertéslapocka,70dkg burgonya,2 fej vöröshagyma,10dkg szárazkolbász,2dl tejszín,1 kis doboz tejföl,20dkg sajt,só, bors, ételízesítő.

Tovább a cikkhez