A bodzalekvár nagyon finom bármilyen süteményhez-fánkhoz, de reggelire pirítósra kenve is kiváló.Megmutatjuk, hogyan lehet gyorsan finom bodzalekvár főzni, méghozzá finom alma hozzáadásával.

Bodzalekvár recept almával:

Hozzávalók.

Fél kilogramm savanyú alma

2 kg friss bodzabogyó

1 kg cukor

1 citrom leve

Az almákat mossuk meg, magozzuk ki és vágjuk fel kis darabokra. A bodzabogyókat is jó alaposan mossuk meg, keverjük össze az almával, a cukorral és tegyük egy éjszakára a hűtőbe. Az almahéjat és a magokat se dobjuk le, hanem egy nagy lábosban másnap tegyük, bele őket adjunk, hozzá a citrom levét pároljuk össze őket, majd a végén adjuk hozzá az almát és a bodzabogyót is.
Állandó keverés mellett főzzük az egészet kb. 40 percig, és a végén ízesítsük gyömbérrel, majd töltsük forrón az üvegekbe és zárjuk le őket. Légmentesen hűvös sötét helyen hosszú ideig tárolhatók.