szerda, 23 augusztus 2017

Bodzaszörp recept télire

Ha azt szeretnénk, hogy gyermekeink télen bodzaszörpöt tudjanak inni, most érdemes elkészíteni, ezt a finom egészséges itókát.A virágokat május végén vagy június elején szedjük le saját kertünkben, vagy ez nem megoldható, egy kevésbé forgalmas útmentén gyűjtsük be a virágokat.

Bodzaszörp recept télire:

Hozzávalók:

10 db tenyérnyi, teljesen kinyílt bodzavirág (1 cm-es szárral)

1 nagy lédús citrom

1 kg kristálycukor

2 evőkanál ecet

3 dkg citromsav

1 mokkáskanál nátrium-benzoikum

1 mokkáskanál só. Időigényes.

Elkészítése: A bodzavirágot lerázzuk, hogy az apró rovarok kiröpüljenek belőle. Vízsugár alatt, szűrőben egyenként megmossuk, ügyelve arra, hogy ne nagyon törjük össze. Egy ötliteres, széles szájú befőttesüveg alján elhelyezzük a virágokat, majd rászórjuk a cukrot. A citromot forró vízben megmossuk, letörölgetjük, és egészen vékony karikákra vágjuk. Rátesszük a cukorra, rászórjuk a citromsavat, ráöntjük az ecetet és 4 liter, előzőleg felforralt és teljesen kihűtött vizet. Alufóliával vagy fóliával lazán befedjük. (Nem kell lekötni.) Öt napon keresztül naponta többször - lehetőleg műanyag keverőkanállal - megkeverjük. A cukornak teljesen fel kell oldódnia a lében. Utolsó nap nagyon finom szűrőn átszűrjük. Kiforrázott, lehetőleg hosszú nyakú üvegekbe töltjük, de csak öthatod részig. Minden egyes üvegbe késhegynyi tartósítószert szórunk, és azonnal ledugaszoljuk. Ha csak két-három hónapra akarjuk eltenni, akkor azonmód a kamra legsötétebb polcára állíthatjuk, ha azonban egész télen szeretnénk belőle fogyasztani, akkor nedves gőzben csírátlanítsuk. Megjegyzés: A tartósítószert és a citromsavat gyógyszertárakban vásárolhatjuk meg. A bodzaszörpöt sima vagy ásványvízzel üdítőitalként, tejjel turmixitalként fogyasztjuk. 1 rész szörp, 6-7 rész víz (tej) arányban tanácsos keverni.

 

 

 

Alacsony glikémiás ételek reggelire

Alacsony glikémiás ételek reggelire

Alacsony glikémiás ételek reggelire

Ha alacsony glikémiás indexű (GI) ételeket eszünk reggelire, megelőzhetjük a vércukorszint megugrását egészen ebédig, tették közzé a kutatók az Élelmiszertechnológiai Intézet Wellness 12 gyűlésén.

Tovább a cikkhez
3 fogyókúrás recept tavaszra

3 fogyókúrás recept tavaszra

3 fogyókúrás recept tavaszra

Tavasszal megújul a természet. Rajtunk is kevesebb ruha takarja a télen felszedett kilókat. Nem csoda, ha szeretnénk kicsit leadni. Itt van három könnyű fogyókúrás recept, pillanatok alatt, kevés hozzávalóval!

Tovább a cikkhez
5 módszer az emésztés javítása érdekében

5 módszer az emésztés javítása érdekében

5 módszer az emésztés javítása érdekében

Puffad, gondja van az emésztésével? Túl lassú az emésztése? Ha Ön is ilyen panaszokkal küzd, az alábbi 5 hasznos tipp, az emésztése javítása érdekében, néhány emésztés serkentő tippel.

Tovább a cikkhez
Székrekedés kezelése házilag

Székrekedés kezelése házilag

Székrekedés kezelése házilag

A székrekedés ártalmatlannak tűnő probléma még eleinte, így sokan nem is foglalkoznak vele, elintézik egy legyintéssel. Ám ez a mai kor betegsége nem múlik el magától, ha nem kezeljük. Bemutatjuk, hogyan kezeljük a székrekedést házilag természetes úton.

Tovább a cikkhez
Miben van sok D vitamin?

Miben van sok D vitamin?

Miben van sok D vitamin?

  Ha eleged van már a sok drága D vitamin tablettából, és érdekel miben van sok D vitamin az élelmiszerek között, olvasd el cikkünket, ahol három hétköznapi élelmiszert mutatunk be, amelynek magas a D vitamin tartalma.

Tovább a cikkhez
Íme a nyugodt alvás titka

Íme a nyugodt alvás titka

Íme a nyugodt alvás titka

A nyugodt, pihentető éjszakai alvás nem mindenkinek adatik meg, viszont van néhány dolog, ami segíthet abban, hogy nagyobb eséllyel legyen minőségi a csukott szemmel töltött idő.

Tovább a cikkhez

Szépség - ami fontos

Így készül az arckrém száraz bőrre...

Így készül az arckrém száraz bőrre...

Így készül az arckrém száraz bőrre...

A száraz arcbőr könnyen felismerhető, hiszen fénytelen, száraz tapintású, és könnyen hámlik, valamint sok esetben feszülő érzést okoz. Az ilyen bőrtípus rendszeres ápolást és kezelést igényel.Megmutatjuk, hogyan tudod természetes módon kezelni a száraz arcbőrt, és hogyan készíts házilag arckrémet ...

Tovább a cikkhez
Egyszerű smink kezdőknek

Egyszerű smink kezdőknek

Egyszerű smink kezdőknek

Egy sminket ellehet készíteni nagyon jó, de sajnos nagyon rosszul is. Sminkelni bárki tud, még akár a kezdők is, mindössze néhány alapszabályt kell betartani,hogy a sminkünk igazán jól sikerüljön.

Tovább a cikkhez
Így készítsünk bio sampont ház...

Így készítsünk bio sampont ház...

Így készítsünk bio sampont ház...

Úgy gondolja, hogy a boltban kapható samponok túl sok káros vegyi anyagot tartalmaznak? Akkor itt az ideje, hogy a házilag készített bio sampont használja! Ehhez nem lesz másra szüksége, mint az orvosi szappanfűre, amely vadon is megtalálható. Az orvosi szappanfű egy 60-100 cm magas növény, amelynek...

Tovább a cikkhez
Mitől zsírosodik a bőr?

Mitől zsírosodik a bőr?

Mitől zsírosodik a bőr?

Házilag a zsíros arcbőr könnyen felismerhető,jellemzői az olajosan fénylő felület, amelyet a faggyúk túlműködése okoz.Vajon mitől zsírosodik az arcbőr, és hogyan kezeljük ezt?

Tovább a cikkhez

Gasztrokocsma

Rozmaringos báránycomb, burgonyás...

Rozmaringos báránycomb, burgonyás...

Rozmaringos báránycomb, burgonyás...

Hozzávalók: 3 kg-os báránycomb, zsiradék, só. Töltelék: 5 dkg zsiradék, 3 aprított hagyma, 3 db főtt, apróra vágott burgonya, 3 ek. vaj, 3 ek. liszt, 1 dl tej, 1 dl tejszín, 1 tojás, 4 ek. reszelt sajt, 2 kk. só, csipet bors, 1 kk. rozmaring, 3-5 ek. zsemlemorzsa, 3-5 ek. reszelt sajt, 3-5 ek. zsira...

Tovább a cikkhez
Hargitai sertésborda

Hargitai sertésborda

Hargitai sertésborda

Hozzávalók: 50 dkg sertéskaraj, 12 dkg zsír, 10 dkg vöröshagyma, 30 dkg sertéshús, 3 g törött bors, 2 g majoránna, 15 dkg füstölt kolbász, 4 db savanyú káposztalevél, 20 dkg füstölt szalonna, 80 dkg savanyú káposzta, 1 csomó kapor, 4 dkg liszt, 4 dl tejföl, só.

Tovább a cikkhez
Majonéz recept videóval!

Majonéz recept videóval!

Majonéz recept videóval!

Aki szeretné, megtanulni a majonéz készítésének a titkát most megteheti. Íme, egy videó a majonéz receptről ahol lépésről lépésre tanulhatjuk meg hogyan is kell jó majonézt készíteni.

Tovább a cikkhez