Hozzávalók:

 6 csípős, hegyes száraz piros paprika

6 nagy kimagozott paradicsom

2 fej hagyma apróra vágva

 6 gerezd fokhagyma

1 mk. szurokfű

2 ek. finomra vágott petrezselyem

 bors, só

 csipetnyi porcukor

2 ek. salátaolaj

1 ek. olívaolaj

2 ek. borecet

4 dl forró víz.

Elkészítés:

A kettévágott, csutkájától megszabadított paprikára öntsünk forró vizet és hagyjuk 1 napig állni.

Másnap keverőgépben keverjük simára a paradicsommal, hagymákkal együtt. Öntsük a megforrósított salátaolajba, adjuk hozzá a szurokfüvet, petrezselymet, borsot, sót, cukrot és 0,5 dl-t a paprikás vízből.

Pároljuk, míg elforr róla a víz.

Vegyük le a tűzről, keverjük bele az olívaolajat, ecetet. Hagyjuk kihűlni.