Ha szeretnél egy új paleo receptet kipróbálni, készítsd el ezt a remek mustáros flekken receptet!

Mustáros flekken paleo diétához

Hozzávalók:

80 dkg sertéstarja

4 ek mustár

1 közepes fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

pár szem Biorganik  Bio mustármag

2 dl Bio napraforgóolaj -szagtalanított

3 darab borókabogyó

só, bors

Elkészítés:

A tarját megmossuk, majd kiklopfoljuk, és a széleit kissé bevagdossuk, mert így nem ugrik össze sütésnél. Ahhoz, hogy igazán finom íze legyen a flekkennek, egy pácot kell készítenünk.

Ehhez az összenyomott fokhagymát, összekeverjük a bio olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd a mozsárban megtört bio mustármagot és borókabogyót is belekeverjük. Végül keverjük bele a durvára vágott vöröshagymát is

A hússzeleteket bekenjük mustárral és a páclével, majd néhány órára, de akár egy egész éjszakára tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek és a fűszerek jól átjárják a húst.

A bepácolt húst nyáron a grillen is megsüthetjük, vagy bent a konyhában serpenyőben. Mivel a pác már tartalmaz olajat, így a sütéskor nem kell külön olajat még hozzáadni.

Vegyes nyári salátával tálaljuk.