Számtalan olyan kis apró trükk és praktika létezik a főzés során, amelyek nagyban megkönnyítik egy háziasszony életét. Mi most ezek közül 5 hasznos tippet mutatunk be , a kezdő háziasszonyok részére.

  1. Sűrítés

Ha nem szeretnél rántást vagy habarást készíteni az ételhez, a sűrítést úgy is megtudod oldani, ha a lisztet szórással viszed az ételbe.

Pl. amikor a hagymát , vagy a gombát, zsírban vagy olajban megdinszteled, szórd meg egy kevés liszttel, majd ezután enged fel vízzel, így máris sűrűbb lesz az ételt.

  1. Elsóztad az ételt? Semmi gond!

Ha úgy érzed elsóztad az ételt, még nincs semmi veszve. Pucolj meg két három nagyobb burgonyát, majd nyersen tedd bele az ételbe, így az magába szívja a sós ízt. A főzés végén szedd ki a krumplikat az ételből, és így máris ehető lesz a főztöd.

Gyakran egy kevés szódabikarbóna is eltünteti a sóst ízt.

  1. Mihez kezdjünk a megszáradt kenyérrel

Ha már száraz a kenyér, ne dobd ki, csavard be egy tiszta nedves konyharuhába, és így együtt tedd be a hűtőszekrénybe egy teljes napra. Másnap vedd le róla a konyharuhát és tedd be rövid időre egy meleg sütőbe. A kenyér újra friss és ropogós esz.

Ha túl sok kenyér száradt meg, egyszerűen szárítsd ki teljesen és jó lesz prézlinek, vagy a fasírthoz feltudod használni.

  1. Panírozás

A panírozás menete liszt, tojás, végül zsemlemorzsa. Finomabb lesz a rántott hús, ha a húst csak közvetlenül a panírozás előtt sózod be, így nem ereszt levet.

Ha párizsi szeletet szeretnél készíteni, akkor először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül ismét lisztbe kell forgatni a húst.

Ha rántott sajtot szeretnél készíteni, először lisztbe, majd tojásba, újra lisztbe és újra tojásba, végül a zsemlemorzsába forgasd bele a sajtszeleteket, így nem fog szétfolyni a rántott sajt.

Ha fűszerrel szeretnéd ízesíteni a panírt azt érdemes a tojásba keverni, így biztosan rátapad a fűszer a húsra.

5.Citrom tárolása

Ha túl sok citromot vásároltál, és nem tudod mire felhasználni, csomagold be alufóliába és tedd be a hűtőbe, mert így nem veszi át a többi élelmiszer illatát, és limonádénak még jó lesz.

Ha félbevágtad már a citromot, de csak az egyik felét használtad el, a másik felét a vágott felülettel mártsd bele cukorba, így hűtőbe téve 2-3 napig tárolható még.

Ha sok citromod maradt meg, fagyaszd le őket, vagy nyomd ki a levét és jégkockatartóba téve fagyaszd le kis kockákba.