vasárnap, 22 október 2017

5 konyhai praktika kezdő háziasszonyoknak

Számtalan olyan kis apró trükk és praktika létezik a főzés során, amelyek nagyban megkönnyítik egy háziasszony életét. Mi most ezek közül 5 hasznos tippet mutatunk be , a kezdő háziasszonyok részére.

  1. Sűrítés

Ha nem szeretnél rántást vagy habarást készíteni az ételhez, a sűrítést úgy is megtudod oldani, ha a lisztet szórással viszed az ételbe.

Pl. amikor a hagymát , vagy a gombát, zsírban vagy olajban megdinszteled, szórd meg egy kevés liszttel, majd ezután enged fel vízzel, így máris sűrűbb lesz az ételt.

  1. Elsóztad az ételt? Semmi gond!

Ha úgy érzed elsóztad az ételt, még nincs semmi veszve. Pucolj meg két három nagyobb burgonyát, majd nyersen tedd bele az ételbe, így az magába szívja a sós ízt. A főzés végén szedd ki a krumplikat az ételből, és így máris ehető lesz a főztöd.

Gyakran egy kevés szódabikarbóna is eltünteti a sóst ízt.

  1. Mihez kezdjünk a megszáradt kenyérrel

Ha már száraz a kenyér, ne dobd ki, csavard be egy tiszta nedves konyharuhába, és így együtt tedd be a hűtőszekrénybe egy teljes napra. Másnap vedd le róla a konyharuhát és tedd be rövid időre egy meleg sütőbe. A kenyér újra friss és ropogós esz.

Ha túl sok kenyér száradt meg, egyszerűen szárítsd ki teljesen és jó lesz prézlinek, vagy a fasírthoz feltudod használni.

  1. Panírozás

A panírozás menete liszt, tojás, végül zsemlemorzsa. Finomabb lesz a rántott hús, ha a húst csak közvetlenül a panírozás előtt sózod be, így nem ereszt levet.

Ha párizsi szeletet szeretnél készíteni, akkor először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül ismét lisztbe kell forgatni a húst.

Ha rántott sajtot szeretnél készíteni, először lisztbe, majd tojásba, újra lisztbe és újra tojásba, végül a zsemlemorzsába forgasd bele a sajtszeleteket, így nem fog szétfolyni a rántott sajt.

Ha fűszerrel szeretnéd ízesíteni a panírt azt érdemes a tojásba keverni, így biztosan rátapad a fűszer a húsra.

5.Citrom tárolása

Ha túl sok citromot vásároltál, és nem tudod mire felhasználni, csomagold be alufóliába és tedd be a hűtőbe, mert így nem veszi át a többi élelmiszer illatát, és limonádénak még jó lesz.

Ha félbevágtad már a citromot, de csak az egyik felét használtad el, a másik felét a vágott felülettel mártsd bele cukorba, így hűtőbe téve 2-3 napig tárolható még.

Ha sok citromod maradt meg, fagyaszd le őket, vagy nyomd ki a levét és jégkockatartóba téve fagyaszd le kis kockákba.

Alacsony glikémiás ételek reggelire

Alacsony glikémiás ételek reggelire

Alacsony glikémiás ételek reggelire

Ha alacsony glikémiás indexű (GI) ételeket eszünk reggelire, megelőzhetjük a vércukorszint megugrását egészen ebédig, tették közzé a kutatók az Élelmiszertechnológiai Intézet Wellness 12 gyűlésén.

Tovább a cikkhez
3 fogyókúrás recept tavaszra

3 fogyókúrás recept tavaszra

3 fogyókúrás recept tavaszra

Tavasszal megújul a természet. Rajtunk is kevesebb ruha takarja a télen felszedett kilókat. Nem csoda, ha szeretnénk kicsit leadni. Itt van három könnyű fogyókúrás recept, pillanatok alatt, kevés hozzávalóval!

Tovább a cikkhez
5 módszer az emésztés javítása érdekében

5 módszer az emésztés javítása érdekében

5 módszer az emésztés javítása érdekében

Puffad, gondja van az emésztésével? Túl lassú az emésztése? Ha Ön is ilyen panaszokkal küzd, az alábbi 5 hasznos tipp, az emésztése javítása érdekében, néhány emésztés serkentő tippel.

Tovább a cikkhez
Székrekedés kezelése házilag

Székrekedés kezelése házilag

Székrekedés kezelése házilag

A székrekedés ártalmatlannak tűnő probléma még eleinte, így sokan nem is foglalkoznak vele, elintézik egy legyintéssel. Ám ez a mai kor betegsége nem múlik el magától, ha nem kezeljük. Bemutatjuk, hogyan kezeljük a székrekedést házilag természetes úton.

Tovább a cikkhez
Miben van sok D vitamin?

Miben van sok D vitamin?

Miben van sok D vitamin?

  Ha eleged van már a sok drága D vitamin tablettából, és érdekel miben van sok D vitamin az élelmiszerek között, olvasd el cikkünket, ahol három hétköznapi élelmiszert mutatunk be, amelynek magas a D vitamin tartalma.

Tovább a cikkhez
Íme a nyugodt alvás titka

Íme a nyugodt alvás titka

Íme a nyugodt alvás titka

A nyugodt, pihentető éjszakai alvás nem mindenkinek adatik meg, viszont van néhány dolog, ami segíthet abban, hogy nagyobb eséllyel legyen minőségi a csukott szemmel töltött idő.

Tovább a cikkhez

Szépség - ami fontos

Így készítsünk bio sampont ház...

Így készítsünk bio sampont ház...

Így készítsünk bio sampont ház...

Úgy gondolja, hogy a boltban kapható samponok túl sok káros vegyi anyagot tartalmaznak? Akkor itt az ideje, hogy a házilag készített bio sampont használja! Ehhez nem lesz másra szüksége, mint az orvosi szappanfűre, amely vadon is megtalálható. Az orvosi szappanfű egy 60-100 cm magas növény, amelynek...

Tovább a cikkhez
Zsíros hajra gyors megoldás

Zsíros hajra gyors megoldás

Zsíros hajra gyors megoldás

A zsíros haj nem épp a legszebb látvány, mert ekkor a gyors zsírosodást a faggyúmirigyek túlműködése okozza.Íme néhány gyors megoldás a zsíros hajra!

Tovább a cikkhez

5 tipp, hogy könnyebb legyen a házimunka

A házimunka és a takarítás nem minden nő kedvenc elfoglaltsága. Bemutatunk 5 tippet, amelyek megkönnyítik ezt a feladatot.

Bővebben...:

3 filléres szőnyegtisztító szer házilag

Szőnyegtisztító házilag

A szőnyegtisztítás sokak rémálma, így könnyen lehet, hogy a tiéd is: megértjük, hiszen valóban nagyon kellemetlen tud lenni a szőnyeg rendszeres, makacs elszennyeződése, főleg, ha kisgyermeked, vagy háziállatod van.

Bővebben...:

10 tipp az élelmiszerek fagyasztásához

Megmutatunk 10 tippet, hogyan tartósíts különböző élelmiszereket fagyasztással. Ne felejtsd a mélyhűtő a barátod, barátkozz meg vele.

Bővebben...:

5 Tipp az őszi befőzéshez

Aki azt gondolja, hogy a befőzés egy bonyolult konyha művelet az téved. Mindössze néhány alapszabályt kell betartani, hogy a nyár ízeit üvegbe zárjuk. Íme, 5 tipp, hogy a befőzés igazi öröm legyen.

Bővebben...:

Gasztrokocsma

10 tipp az élelmiszerek fagyas...

10 tipp az élelmiszerek fagyas...

10 tipp az élelmiszerek fagyas...

Megmutatunk 10 tippet, hogyan tartósíts különböző élelmiszereket fagyasztással. Ne felejtsd a mélyhűtő a barátod, barátkozz meg vele.

Tovább a cikkhez
5 Tipp az őszi befőzéshez

5 Tipp az őszi befőzéshez

5 Tipp az őszi befőzéshez

Aki azt gondolja, hogy a befőzés egy bonyolult konyha művelet az téved. Mindössze néhány alapszabályt kell betartani, hogy a nyár ízeit üvegbe zárjuk. Íme, 5 tipp, hogy a befőzés igazi öröm legyen.

Tovább a cikkhez
5 kaszinótojás recept egyszerű...

5 kaszinótojás recept egyszerű...

5 kaszinótojás recept egyszerű...

A kaszinótojás a hidegtálak királynője, ezt a gyors vendégvárót bárki percek alatt elkészítheti. Bemutatunk 5 kaszinótojás receptet, amelyek bármilyen eseményen felszolgálhatók.

Tovább a cikkhez