vasárnap, 22 október 2017

5 kaszinótojás recept egyszerűen

Kaszinótojásrecept

A kaszinótojás a hidegtálak királynője, ezt a gyors vendégvárót bárki percek alatt elkészítheti. Bemutatunk 5 kaszinótojás receptet, amelyek bármilyen eseményen felszolgálhatók.

Kaszinótojás recept 1.

Az áttört főtt tojássárgáját vegyítjük szitán áttört kemény tejmártással. Megsózzuk, mustárral és őrölt fehérborssal fűszerezzük. Összekeverjük, majd felolvasztott és lehűtött vajjal sima krémmé keverjük ki. A tojáspürét csillagcsöves nyomózsákba tesszük, és a fehérjébe töltjük. Petrezselyemlevéllel és egy szem főtt zöldborsóval díszítjük, és lehűtött aszpikkal fényezzük.

A másik elkészítési mód szerint a megtöltött tojásokat sárga zománcmártással vonjuk be, dermesztés és fényezés után saját, visszamaradt töltelékével és más anyagokkal díszítjük.

Tálaláskor üvegtányérra franciasaláta-talapzatot készítünk, és bevonjuk sűrű tartármártással. Rárakjuk a megtöltött tojásokat, kockára vágott aszpikkal és petrezselyemzölddel díszítjük. Mártásos csészében tartármártást adunk hozzá.

Kaszinótojás recept 2.

A kaszinótojást lehet egyszerűen és lehet finomabban elkészíteni, vagyis: olcsóbban és drágábban. Főzzünk keményre személyenként két tojást számítva, ha kihűlt vágjuk keresztben ketté, a két csücskét messük le, hogy a fél tojásokat talpra állíthassuk. Most a tojások sárgáját és négy darab szardíniát szitán átpasszírozzuk, és nyolc deka teavajjal jó habosra elkeverjük, aztán hozzá adunk még két evőkanál finom olívaolajat, egy evőkanál francia mustárt, egy kávéskanálnyi finomra vágott metélőhagymát, igen finomra vágott kaprit, egy kevés ecetet és 1-2 deka kaviárt. Ezzel a keverékkel a tojásokat tetézve jól megtöltjük, majonézzel bevonjuk és kiskockákra vágott aszpikkal koszorúalakban övezve ízlésesen díszítjük.

Olcsóbb kivitelben: egyforma apró kockákra vágott különféle főtt főzeléket tartármártással keverünk; ez az u. n. francia saláta. Ezzel is tölthetjük a tojásokat. Igényesebb módon, tengeri rákot, rajnai lazacot és apró kockára vágott szarvasgombát és kaviárt is használunk töltelékül, és ezekkel cifrázzuk fel a tojásokat. A hozzávaló mártás igy készül: Mély porcelántálban 4 tojássárgát, egy evőkanál francia mustárt, egy kávéskanál porcukrot, egy evőkanál borecetet, kevés sót 10 percig a habverővel folytonosan keverjük, aztán két dl. finom olajat csöppenként hozzákeverünk, ha sűrű volna, kevés tejszínnel hígítjuk. Ezt a mártást nem csak a kaszinótojáshoz, hanem halakhoz, sonkához, hideg felvágottakhoz is feladhatjuk.

Kaszinótojás recept 3.

Hozzávalók 6-10 személyre: 10 tojás, 15 dkg vaj, 5 dkg szardellapaszta, 80 dkg franciasaláta, tartármártás, 5 dkg tejföl, főtt, füstölt marhanyelv, petrezselyem, metélőhagyma, mustár, bors, só

A tojásokat főzd keményre, és hosszában vágd ketté. A sárgáját törd át vajjal, szardellapasztával, tejföllel és ízesítsd mustárral, sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel. A simára kevert tölteléket halmozd a félbevágott tojásokra. A tojásokat helyezd franciasaláta-talapzatra és öntsd le sűrű tartármártással. A tetejét apróra vágott füstölt nyelvvel és snidlinggel díszítsd. Tálalás előtt hűtőszekrényben pihentesd. A tojások töltelékét apróra vágott keménytojással, illetve tejbe áztatott zsemlebéllel lehet szaporítani.

 

Kaszinótojás recept 4.

Hozzávalók: 5 kemény tojás, 10 dkg vaj, 40 dkg franciasaláta, 3 dl tartármártás, fél csomó petrezselyemzöld, 1 csomó hónapos retek, só, őrölt bors, mustár, szardellapaszta, ízlés szerint.

A kemény tojásokat meghámozzuk, hosszában félbevágjuk. A tojások sárgáját egy porcelán tálban áttörjük, a vajjal, mustárral és ízesítőanyagokkal habosra keverjük. A franciasalátából egy tálon talapzatot formálunk, és erre helyezzük el - két sorban vagy körkörösen, esetleg egyenes alakban - a tojáskrémmel egyformára töltött tojásokat. Ügyeljünk a töltés egyformaságára, mert a krém ilyenkor mindig látható. A tojások tetejét retekszeletekkel és petrezselyemzölddel díszítjük. A maradék díszítőanyagokat ízlésesen a tojások közé helyezzük el. Tartármártást kínálunk hozzá.

Ha nagyobb mennyiséget tálalunk fel, a következőképpen készítsük: a tojáskrémet dúsítsuk besamellel, majd a betöltés során a tojásokat krémmel lefelé fordítva egy műanyag tálcára rakjuk sorba, kb. 2 ujjnyi távolságra egymástól. A sűrűbb állagúra készített tartármártást egy kevés olvasztott aszpikkal keverjük el, a tojásokat ezzel a zománcmártással egyenként vonjuk be, és a hűtőszekrényben dermesszük meg. Ovális kiszúróval, esetleg késsel minden tojás szélét vágjuk körbe, majd spahlival nyúljunk a tojások alá, és helyezzük azokat a franciasaláta-talapzatra. A maradék tojáskrémmel nyomjunk egy-egy apró csillagformát a tojások tetejére.

A kaszinótojásokat fekete kaviárral kívülről meghintve kaviáros töltött tojást készíthetünk.

Kaszinótojás recept  5

A tojásokat megfőzöm, lehéjazom, kettévágom, sárgájukat kikaparom, összetöröm, kiízesítve visszatöltöm a féltojásokba. Francia, vagy hússaláta alapra rakom.

Töltésre néhány példa a magam gyakorlatából.

  1. Tojássárgája, mustár, őrölt bors, majonéz, tejföl, reszelt torma, só, bors.
  2. Tojássárgája, májkrém, só, bors, mustár, majonéz, petrezselyemzöld.
  3. Főtt, vagy sült csirkemáj, besamel, plusz fűszerek, meg a tojássárga.
  4. Tojássárgája, mustár, őrölt bors, majonéz, tejföl, reszelt sajt, torma (ez el is maradhat)
  5. Olajos hal és kevés szardellapaszta, meg a fentiekből valami(k).

Csicsázás: salátalevelek, finomra vágott petrezselyemzöld, paprikakrém pöttyök, olívabogyó szeletelve (legutóbb fokhagymával töltött olívabogyót használtam), paprikakarikák, ubikarikák (ezt nem szereti a beste!), mini-paradicsom, stb. Ami éppen kéznél van.

 

Alacsony glikémiás ételek reggelire

Alacsony glikémiás ételek reggelire

Alacsony glikémiás ételek reggelire

Ha alacsony glikémiás indexű (GI) ételeket eszünk reggelire, megelőzhetjük a vércukorszint megugrását egészen ebédig, tették közzé a kutatók az Élelmiszertechnológiai Intézet Wellness 12 gyűlésén.

Tovább a cikkhez
3 fogyókúrás recept tavaszra

3 fogyókúrás recept tavaszra

3 fogyókúrás recept tavaszra

Tavasszal megújul a természet. Rajtunk is kevesebb ruha takarja a télen felszedett kilókat. Nem csoda, ha szeretnénk kicsit leadni. Itt van három könnyű fogyókúrás recept, pillanatok alatt, kevés hozzávalóval!

Tovább a cikkhez
5 módszer az emésztés javítása érdekében

5 módszer az emésztés javítása érdekében

5 módszer az emésztés javítása érdekében

Puffad, gondja van az emésztésével? Túl lassú az emésztése? Ha Ön is ilyen panaszokkal küzd, az alábbi 5 hasznos tipp, az emésztése javítása érdekében, néhány emésztés serkentő tippel.

Tovább a cikkhez
Székrekedés kezelése házilag

Székrekedés kezelése házilag

Székrekedés kezelése házilag

A székrekedés ártalmatlannak tűnő probléma még eleinte, így sokan nem is foglalkoznak vele, elintézik egy legyintéssel. Ám ez a mai kor betegsége nem múlik el magától, ha nem kezeljük. Bemutatjuk, hogyan kezeljük a székrekedést házilag természetes úton.

Tovább a cikkhez
Miben van sok D vitamin?

Miben van sok D vitamin?

Miben van sok D vitamin?

  Ha eleged van már a sok drága D vitamin tablettából, és érdekel miben van sok D vitamin az élelmiszerek között, olvasd el cikkünket, ahol három hétköznapi élelmiszert mutatunk be, amelynek magas a D vitamin tartalma.

Tovább a cikkhez
Íme a nyugodt alvás titka

Íme a nyugodt alvás titka

Íme a nyugodt alvás titka

A nyugodt, pihentető éjszakai alvás nem mindenkinek adatik meg, viszont van néhány dolog, ami segíthet abban, hogy nagyobb eséllyel legyen minőségi a csukott szemmel töltött idő.

Tovább a cikkhez

Szépség - ami fontos

Természetes hajfesték házilag

Természetes hajfesték házilag

Természetes hajfesték házilag

Ha nem szeretnénk hajunkat mindenféle vegyi anyagot tartalmazó festékkel színezni, vagy ha csak egy kis friss színre vágyunk érdemes természetes hatóanyaggal megoldani.Gyakran egy hajszínt, ha csak frissíteni szeretnénk elég, ha néhány természetes hatóanyaghoz nyulunk, amelyek új ragyogást adnak hajuknak....

Tovább a cikkhez
Így készítsünk mézes bőrradírt...

Így készítsünk mézes bőrradírt...

Így készítsünk mézes bőrradírt...

A bőrradír drága mulatság. Pedig sajnos sokaknak van szüksége rá. Időnk és energiánk pedig nincsen a pepecseléshez. Mutatunk egy nagyon egyszerű mézes bőrradírt házilag, ami fillérekbe kerül, a legtöbb bőrhibán segít, és pillanatok alatt megvan!

Tovább a cikkhez

5 tipp, hogy könnyebb legyen a házimunka

A házimunka és a takarítás nem minden nő kedvenc elfoglaltsága. Bemutatunk 5 tippet, amelyek megkönnyítik ezt a feladatot.

Bővebben...:

3 filléres szőnyegtisztító szer házilag

Szőnyegtisztító házilag

A szőnyegtisztítás sokak rémálma, így könnyen lehet, hogy a tiéd is: megértjük, hiszen valóban nagyon kellemetlen tud lenni a szőnyeg rendszeres, makacs elszennyeződése, főleg, ha kisgyermeked, vagy háziállatod van.

Bővebben...:

10 tipp az élelmiszerek fagyasztásához

Megmutatunk 10 tippet, hogyan tartósíts különböző élelmiszereket fagyasztással. Ne felejtsd a mélyhűtő a barátod, barátkozz meg vele.

Bővebben...:

5 Tipp az őszi befőzéshez

Aki azt gondolja, hogy a befőzés egy bonyolult konyha művelet az téved. Mindössze néhány alapszabályt kell betartani, hogy a nyár ízeit üvegbe zárjuk. Íme, 5 tipp, hogy a befőzés igazi öröm legyen.

Bővebben...:

Gasztrokocsma

10 tipp az élelmiszerek fagyas...

10 tipp az élelmiszerek fagyas...

10 tipp az élelmiszerek fagyas...

Megmutatunk 10 tippet, hogyan tartósíts különböző élelmiszereket fagyasztással. Ne felejtsd a mélyhűtő a barátod, barátkozz meg vele.

Tovább a cikkhez
5 Tipp az őszi befőzéshez

5 Tipp az őszi befőzéshez

5 Tipp az őszi befőzéshez

Aki azt gondolja, hogy a befőzés egy bonyolult konyha művelet az téved. Mindössze néhány alapszabályt kell betartani, hogy a nyár ízeit üvegbe zárjuk. Íme, 5 tipp, hogy a befőzés igazi öröm legyen.

Tovább a cikkhez
5 kaszinótojás recept egyszerű...

5 kaszinótojás recept egyszerű...

5 kaszinótojás recept egyszerű...

A kaszinótojás a hidegtálak királynője, ezt a gyors vendégvárót bárki percek alatt elkészítheti. Bemutatunk 5 kaszinótojás receptet, amelyek bármilyen eseményen felszolgálhatók.

Tovább a cikkhez