40 dkg főtt füstölt hús, 75-80 dkg karfiol (gyorsfagyasztott is lehet), 5 dkg vaj, 5 dkg reszelt sajt, 2 dl tej, 3 evőkanál liszt, 1 csokor zöldpetrezselyem, késhegynyi őrölt fenyőmag, késhegynyi reszelt szerecsendió, só.

A főtt füstölt húst felszeleteljük, és tepsibe vagy lapos tűzálló tálba tesszük úgy, hogy a szeletek ne takarják egymást. A karfiolt rózsáira szedve, sós vízben félig megfőzzük, majd levétől lecsöpögtetjük. Minden szelet sonkát megrakunk karfiollal. (Az összest ráhalmozzuk.)


A vajat a liszttel addig hevítjük, amíg el nem kezd habzani, majd felengedjük a megmelegített tejjel. Simára keverve sűrűre főzzük. Megfűszerezzük, ízlés szerint sózzuk, és a finomra vágott petrezselyemzöldet meg a reszelt sajtot belekeverve, rácsorgatjuk a karfiolra. Előmelegített forró sütőben addig sütjük, amíg a tetején sárgásbarna kéreg nem képződik. Ecetes salátát kínálhatunk mellé.