Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg marhamáj, 13 dkg darált sertéshús, 2 szem héjában főtt burgonya, 1 szál sárgarépa, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 tojás, só, bors, petrezselyem, olaj.

 

A májat ledaráljuk, és összekeverjük a sertéshússal. A sárgarépát lekapargatjuk, és finomra reszeljük. A burgonyát meghámozzuk, és káposztareszelőn lereszeljük. A megtisztított hagymát nagyon apróra vágjuk.

Összekeverjük a húsféléket a zöldségekkel, a tojással, a fűszerekkel és az apróra vágott petrezselyemmel. Vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából, majd ellapítjuk. Forró olajba helyezzük, majd közepes tűzön mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Burgonyapürével, nyers zöldségekkel és ananászkarikákkal kínáljuk.