Hozzávalók: 60 dkg sertés szűzpecsenye, 1 teáskanál rozmaring, só, bors, fehérbors, 50 dkg brokkoli (vagy karfiol), 20 dkg ementáli sajt, 2,5 - 3 dl tej-szín, olaj a sütéshez, zsír és zsemlemorzsa a formához.

 

Előkészítés: A húst megtisztítjuk, lehártyázzuk, és 3 cm széles szeletekre vágjuk, amelyeket tenyérrel nyomkodunk simára. Forró olajban mindkét oldalon aranybarnára sütjük, egész kevés vízzel felöntjük, rozmaringgal, sóval, borssal fűszerezzük, s puhára pároljuk. Kivesszük, és melegen tartjuk. A megmosott és megtisztított brokkolit sós vízben nem túl puhára főzzük, kivesszük és lecsepegtetjük.


Elkészítés: Az ementáli sajtot finomra reszeljük, és a tejszínnel felfőzzük, hogy sűrűn folyó masszát kapjunk. A brokkolit úgy szedjük szét, hogy a szárát 3 cm hosszú darabokra vágjuk, és a rózsája külön maradjon. Egy kizsírozott és zsemlemorzsával be-szórt felfújtformában elrendezzük a brokkoli-szárakat és leöntjük a forró sajtmártással. Sóval és fehérborssal ízesítjük és előmelegített sütőben, 220 °C-on kb. 15 percig sütjük. A brokkoli rózsákat ráhalmozzuk a forma közepére, és további 5 percig sütjük a sütőben. Ezután körben elrendezzük rajta a húst és az egészet forrón tálaljuk.