8 szelet bárányborda, só, bors, 1 dl joghurt, 1 csomó újhagyma, 1 tojássárgája, 10 dkg reszelt sajt, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 1/2 kg burgonya, 30 dkg sárgarépa, 30 dkg karalábé, 25 dkg gomba, levesalaplé, citromlé, olívaolaj.

 

Az előkészített bordákat megszórom sóval, borssal, majd felhevített olívaolajban hirtelen megsütöm. A bordákat kiszedem, a visszamaradt zsiradékban megpirítom a megtisztított, feldarabolt zöldségeket. Amikor már láthatóan pirul, annyi leveslét öntök alá, hogy szaftos legyen, de ne lepje el, és fedő alatt puhára párolom. Megkóstolom, ízlés szerint sóval, borssal, citromlével fűszerezem. Amikor puhulni kezd, leveszem a fedőt, hogy a lé nagy része elpárologhasson.


Közben a bordákat olajjal kikent tepsibe rakom. A joghurtot felkarikázott újhagymával, sajttat, tojássárgájával összekeverem, sóval, borssal, tört fokhagymával fűszerezem, és a bordákra halmozom, Előmelegített sütőben átforrósítom. Az addigra megpárolódott zöldségekkel körítve tálalom.

 

Elkészítési idő: kb. 1 óra

 

Jó tanács: A körethez a zöldségeket mindig idényszerűen válogassuk össze.