Íme, az egyik legfinomabb magyaros ételnek a tejfölös csirkepörköltnek a receptje.Van aki tésztával szereti, van aki nokedlivel.

 Tejfölös csirkepörkölt recept

Hozzávalók:

4 egész csirkecomb

1 fej hagyma

1-1 zöldpaprika és paradicsom

2 kanál olaj

só, bors

2 kanál liszt

4 dl tejföl.

A csirkét megmossuk, és ha kell, kettévágjuk a forgónál.

A hagymát meghámozzuk, felkockázzuk, és forró olajon kevés sóval megszórva aranysárgára pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, keverünk rajta kettőt, majd felöntjük 1 dl vízzel, nehogy a paprika megégjen.

Hozzáadjuk a csirkecombokat és felkockázott paradicsomot és zöldpaprikát, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, majd lassú tűzön lefedve kb.40 perc alatt készre főzzük.

A végén4 dl tejfölt elkeverünk liszttel, majd egy kevés pörkölt lével kikeverjük, és ha teljesen sima hozzáöntjük a többi pörkölthöz. így nem lesz csomós a csirkepaprikás.

Pár percig még forraljuk, majd megszórjuk apróra vágott friss petrezselyem zölddel.

Nokedlivel tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk.