Finom magyaros csülökpörkölt  recept, amely nem a diétázóknak kedvez, de egy kiadós hétvégi ebédnek is kiváló.

Magyaros csülökpörkölt recept:

Hozzávalók, 2 evőkanál olaj,2 fej vöröshagyma,2 gerezd fokhagyma,1ekanál fűszerpaprika,80dk csont nélküli sertéscsülök,só, őrölt bors,őrölt fűszerkömény,2 zöldpaprika,1db paradicsom,1ekanál liszt,1,5dl tejföl.

A forró olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a fűszerpaprikával. Rátesszük a kockákra darabolt csülköt, és félig felöntjük vízzel.

karva, közepes tűzön félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott zöldpaprikát, paradicsomot, és készre pároljuk. Lisztből, tejfölből hideg vízzel habarást készítünk, majd kevés forró szafttal elkeverjük, és visszaöntjük a csülökre. Ha felforrt utóízesítjük, és lehúzzuk a tűzről.

A receptet Kosztelnik Lászlóné nevű kedves olvasónk küldte be köszönjük.

Ha szeretsz főzni, sütni, ezeket a recepteket is próbáld ki konyhádban:

Gyors omlett reggelire gombával

Vaníliás fánkocskák

Tepertős-lekváros bukta