Hozzávalók : 80dk karaj csont nélkül,só, őrölt bors,10dk gomba,1 piros húsú paprika,1 csokor újhagyma,10dk brokkoli,5 evőkanál olaj,majoranna,2 db tojás,A mártáshoz,1 fej vöröshagyma,pirospaprika,2dl tejszín,2 ek liszt,1 csokor kapor,fél citrom leve.


Leírás : A húst ujjnyi vastag szeletekre vágunk,minden darabot felszúrunk,sóval, borssal, bedörzsöljük.A töltelékhez, az apró kockára vágott gombát,paprikát, felkarikázott újhagymát,brokkolit,kevés forró olajon megfuttatjuk, sózzuk, majorannával, borssal, fűszerezzük.A tojásokat felverjük, és a zöldségekre öntjük, majd kevergetve addig pirítjuk, amíg a tojás meg nem kocsonyásodik. felszúrt bordákat megtöltjük, majd fogvájóval lezárjuk.

 


Forró olajon elősütjük,majd tepsibe rakjuk, és 200 fokon pirosra sütjük.A mártáshoz a finomra vágott hagymát a bordák visszamaradt zsírjában megfuttatjuk, pirospaprikával meghintjük, és egy kevés vízzel felöntjük.A tejszínt a liszttel simára keverjük, és a mártást besűrítjük vele.Finomra vágott kaporral, és citromlével ízesítjük.
Melyik kategóriába küldi? : Nyári
Elkészítési idő : 60 perc
Nehézségi fok : közepes
Beküldő neve : Kosztelnik Lászlóné