Hozzávalók: 20 dkg  20 dkg sertésszűz érme, 4 szelet rozskenyér, 2 evőkanál pritamin, 20 dkg kígyóuborka, 3-4 szál tavaszi hagyma, 2-3 szál friss tárkony, őrölt fehér bors, olaj só.

 

Elkészítés: A szűzérméből 4 egyforma szeletet vágunk, sóval, borssal bedörzsöljük, és kézzel megigazgatjuk. Felhevített olajon mindkét oldalukat pirosra sütjük és kihűtjük. A rozskenyér-szeletekből nagy pogácsaszaggatóval kerek formákat szúrunk, és ráhelyezzük a sült húsokat.

A margarint pritaminnal, finomra vágott tavaszi hagymával, tárkonnyal, sóval, borssal kikeverjük, és habzsákból csillagcsövön keresztül a sült szűzérme mellé nyomjuk. A hús tetejét uborkacsíkokkal díszítjük, és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.