A kacsamell elkészítése nem egyszerű konyhai feladat, de ha különleges ételt szeretnénk kínálni, érdemes vele megpróbálkozni. Íme, egy szuper kacsamell recept.

 

Hozzávalók:

600 g fehér káposzta, 4 kanál olaj, 1 kanál cukor, só, bors, 4 közepes kacsamell, kiskanál őrölt gyömbér, 1 nagy fej hagyma,5-6 gerezd fokhagyma, friss rozmaringág,3,5 dl száraz vörösbor, 200 gr hosszú metélt, petrezselyem,4 mini paradicsom, 1 kiskanál keményítő.

A káposztát megtisztítjuk és lereszeljük majd egy nagy lábosban olajat hevítünk és  a cukrot meg karamelizáljuk benne. Ha a cukor már szép aranybarna rádobjuk, a káposztát sózzuk, borsozzuk és összepároljuk kevés vízzel.

Ha a káposzta már megpuhult zsírjára pirítjuk addig, amíg szép világos barna színt nem kap. Közben a kacsamellet megmossuk, jó alaposan majd késsel bevagdossuk keresztben és hosszában is. Bedörzsöljük sóval, borssal, majd egy serpenyőben forró olajon mindkét oldalán megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát és a rozmaring ágat. Felöntjük, 1 dl vörösborral lefedjük, majd betesszük a 180 fokra előmelegített sütőben és puhára pároljuk. Amikor a kacsa már puha levesszük a fedőt és szép ropogósra pirítjuk.

Közben kifőzzük a tésztát, leszűrjük és összekeverjük a káposztával. Tálaláskor a tálra szedjük tésztás káposztát, mellé adjuk a felszeletelt kacsamellet, és megszórjuk petrezselyemmel és koktél paradicsommal díszítjük tovább.

A végén elkészítjük a pecsenyelevet, vagyis a visszamaradt zsírt besűrítjük az 1,5 dl vörösborban elkevert keményítővel, és ezt külön csészében kínáljuk mellé.

Jó étvágyat kívánunk.