Hozzávalók : 80dk sertéskaraj, csont nélkül,só, őrölt bors,3 evőkanál mustár,3 gerezd fokhagyma,1 csokor zöldhagyma,1 piros paprika,fél dl olaj.

A körethez, 60dk főtt barna rizs,4 tojás,só, őrölt bors,fél dl olaj,1 csokor petrezselyem,
Leírás : A sertéskarajt hosszában félbevágjuk, majd kettévágjuk, szétnyitjuk, és sóval, borssal, mustárral,zúzott fokhagymával fűszerezzük. Ezután egyenletesen elosztjuk rajta a csíkokra vágott zöldhagymát, és piros paprikát. Az eredeti formájára tekerjük fel a húst, és spárgával összekötözzük.

Sóval, borssal, kívülről is fűszerezzük, majd forró olajon minden oldalát megpirítjuk. Kiolajozott tepsibe, kb 40 percig sütjük 190 fokon. A körethez a tojásokat sóval, borssal,habosra keverjük, majd tojáslepényt sütünk. Ha elkészült apró kockákra daraboljuk, és az aprított petrezselyemmel együtt a főtt barna rizshez keverjük.
Melyik kategóriába küldi? : Nyári
Elkészítési idő : 60 perc
Nehézségi fok : közepes
Beküldő neve : Kosztelnik Lászlóné