A házimunka és a takarítás nem minden nő kedvenc elfoglaltsága. Bemutatunk 5 tippet, amelyek megkönnyítik ezt a feladatot.

  1. Hűtőszekrény takarítása

A hűtőszekrényben ahol az élelmiszereket és a főtt ételeket tárolod, nem biztos, hogy a vegyszeres tisztítószereknek helye van. Ha te sem szeretnéd a drága vegyszeres szereket használni, keverj el egy evőkanálnyi szódabikarbónát két dl meleg vízben, adj hozzá egy kanál ecetet, majd amikor már nem habzik, töltsd bele egy permetező flakonba. Amikor a hűtőt takarítod, fújd be a keverékkel a polcokat és egy puha ronggyal töröld tisztára a felületet. A makacs szennyeződés eltávolításához egy csepp mosogatószert is adhatsz a házilag készült tisztítószerhez.

  1. Vágódeszka tisztítása

A vágódeszkákból érdemes többet is tartani a konyhában, hiszen amelyiken a húst vágjuk fel, azon nem szabad pl. zöldséget vágni, mivel a hús után számtalan baktérium marad meg a vágódeszka felületén. Épp ezért minden használat után érdemes a vágódeszkát beszórnod durva szemű sóval, majd egy fél citrommal átdörzsölni. Ezután már csak forró vízzel kell leöblíteni, így máris sokat tettél családod egészsége érdekében.

  1. Mosogatás

Egy családi ebéd elkészítése nem kis feladat, és sok mosatlan edény is összegyűlik a végére. Ha nem szeretnél a főzés végén sok beszáradt edényt sikálni, engedd tele a mosogatót forró mosogatószeres vízzel, és a piszkos edényt használat után rögtön tedd bele a vízbe, így nem fog az ételmaradék rászáradni, így a mosogatás is könnyebb lesz a főzés végén.

  1. Szelektív hulladékgyűjtés

Nem lesz gond többé a szelektív hulladékgyűjtés, ha speciális hulladékgyűjtő zsákot, vagy szemetes tárolót vásárolsz, így nem kell egyesével szaladgálnod a pet palackokat az utcai tárolóhoz.

  1. Zuhanyfülke takarítása

A zuhanyfülke takarítása szinte napi feladatnak számít, hiszen a vízkő gyorsan lerakodik az üvegfalon. Ha készítesz egy házi tisztítószert, elég, ha hetente egyszer át törlöd a felületet és máris csillogó tiszta lesz a fürdőszobád. Egy kanál szódabikarbónát keverj el 2 dl vízben és adj hozzá egy citrom levét, majd öntsd át egy szórófejes flakonba. Ha nincs citromod otthon egy kanál ecet is épp olyan hatásos.