A nyári születésnapokra érdemes egy finom cseresznyetortát megsütni, amely nagyon könnyen elkészíthető, és mennyei az íze.

Nyári cseresznyetorta recept:

Hozzávalók:

3 db zsemle (lehet szikkadt, száraz is)

4 dl tej

3 egész tojás

5 evőkanál cukor

5 dkg darált dió

5 dkg zsemlemorzsa

5 dkg vaj vagy margarin

1-1 mokkáskanál reszelt citromhéj és őrölt fahéj

50 dkg cseresznye (lehet befőtt is, de akkor kevesebb cukrot teszek a tésztába)

a tortaforma kenéséhez 2 dkg vaj és kevés liszt.

Elkészítés:

A zsemléket lapjában három-négy szeletre vágom, és a tejet ráöntöm. Időnként megforgatom, hogy a nedvesség mindenütt átjárja. Ezután a tojássárgákat, a vajat és a cukrot habosra keverem, majd hozzáadom a diót, a zsemlemorzsát és a fűszereket.

Az összemorzsolt nedves zsemlével is összekeverem, ezután beleforgatom a kimagozott és apróra vágott cseresznyét. Legvégül adom hozzá a tojásfehérjékből vert kemény habot. Egy tortaformát kivajazok, és liszttel meghintem, majd beleöntöm a masszát. Tetejét simára egyengetem, és az előmelegített, forró sütőben közepes lángon megsütöm. A formában hagyom kihűlni, majd a tortalappal együtt csúsztatom tortástálra. Cikkekre vágva kínálom.

Elkészítési idő: 90 perc