Ez a különleges eperlekvár recept, ananásszal és egy kevés kókuszos fehér rummal készült. Ha valami igazán pikáns eperlekvárt szeretne készíteni, ezt érdemes kipróbálni.

Ananászos eperlekvár recept:

Alapadag:

80 dkg eper (75 dkg tisztítva)

1 ananász (tisztítva 40 dkg)

1-2 db citrom

60 ml kókuszlikőrös fehér rum

50 dkg befőző cukor (3 db 450 ml-es üveghez)

Elkészítése: Az epret hideg vízzel leöblítjük és megtisztítjuk. Az ananászt meghámozzuk és félbevágjuk, a torzsáját eltávolítjuk. Az epret, és az ananászt éles késsel felaprítjuk. A gyümölcsmasszát cukorral és citromlével egy nagyobb edényben alaposan elkeverjük, felforraljuk, állandó keverés mellett erős lángon 3 percig főzzük. Végül belekeverjük a likőrt. Az edényt lehúzzuk a tűzről, a habot leszedjük a lekvár tetejéről. Az eper-ananász lekvárt forró vízzel kiöblített üvegekbe töltjük, és azonnal lezárjuk. Gyerekeknek rum helyett 60 ml narancslével ízesítjük a lekvárt.

Ha szeretnél még több receptet kipróbálni, olvasd el ezeket a recepteket is:

3 spárga leves recept

3 szuper finom bodzaszörp recept nyárra

Vaníliás fánkocskák