Épp este hazaérsz a munkából, és össze kell dobni valami finom de nagyon gyors vacsorát? Akkor ez a recept neked szól. Készítsd el a tejszínes gombás pulykatokányt, amely percek alatt elkészül, és nagyon finom.

Tejszínes gombás pulykatokány:

Hozzávalók:

60 dkg pulykamell

20 dkg gomba

20, dkg hagyma

20 dkg paradicsom

1 citrom leve

2 ek. olaj

bors

5 dkg árpagyöngye

bors, só, majoránna

pirospaprika

1 dl tejszín

1 ek. liszt.

Csíkokra vagdalom húst. Az olajon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát. Beleteszem a felkarikázott gombát, a paradicsomkockákat és a húst. Fűszerezem borssal, sóval, majoránnával, kis pirospaprikával. Csendesen főzöm. Ha majdnem puha, belekeverem az árpagyöngyét.

Tízpercnyi lassú gyöngyözés után a tejszínes habarással sűrítem. Forralok rajta még egyet, percig hagyom a tűz felett. Főzés közben ügyelni kell a folyadék mennyiségére, ha szükséges, pótolom vízzel. (A kész tokány alatt rövid lé legyen.)