Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 30 dkg darált sertéshús, 1 tojás, 2 ek, kukoricakeményítő, 1 ek szójaszósz, 1 ek hoisinszósz, 1 gerezd fokhagyma felaprítva, 1/2 kk ötfűszerpor, 1/2 kk reszelt gyömbérgyökér, frissen őrölt bors, 1 csipet Cayenne bors, 1 csipet cukor, zsiradék a kisütéshez.

 

A hagymát vágjuk apróra és dolgozzuk bele a darált húsból, tojásból, keményítőből, szója és hoisinszószból, a fokhagymából, az ötfűszerporból valamint a gyömbérgyökérből álló masszába. Ízesítsük erőteljesen sóval, borssal, Cayenne borssal meg cukorral és formáljunk kis golyóbisokat.

Öblítsük ki a wokot olajjal és a fasírtgolyókat két részletben, mindkét esetben 7-8 perc alatt süssük olajban aranylóan barnára.

Előkészítéshez szükséges idő kb. 1/2 óra

Illik hozzá a kínaikel-saláta