Egy különleges húspogácsa receptet mutatunk be kedves olvasóinknak, amely főételnek is kiváló.

Hozzávalók: 60dk darált sertéshús,20dk főtt burgonya,1 fej vöröshagyma,1 tojás, só,2 kiskanál őrölt bors,10 szelet füstölt bacon,3ekanál olaj.

A burgonyát megfőzzük, burgonyanyomón áttörjük, a vöröshagymát lereszeljük,1 evőkanál olajon üvegesre dinszteljük.  A húst összegyúrjuk a krumplival, a hagymával, a nyers tojással, a sóval, és a borssal.


10db gombócot készítünk, majd bacon szalonnába göngyöljük. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, belerakjuk a húsgombócokat. 210 fokon kb. 45 percig sütjük. Körettel vagy friss salátával is tálalhatjuk.

Kosztelnik Lászlóné

Ha tetszett a recept küldje el ismerőseinek is!