Hozzávalók: 2 száraz zsemle, 3 fej vöröshagyma, 15 dkg sajt (lehetőleg gouda), 1,5 kg vegyes darált hús, 2 egész tojás, só, bors, rózsapaprika, 2 evőkanál étolaj,

2 hegyes végű fűszerpaprika, 1/2 csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál finom zsemlemorzsa, salátalevelek a díszítéshez.

A száraz zsemléket bő vízbe beáztatjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A sajtot apróra felkockázzuk. A darált húst összedolgozzuk a hagymával, a kinyomkodott zsemlével, a két tojással meg a sajttal, és cipó alakúra formáljuk.

Olajjal kikent sütőedénybe tesszük és előmelegített sütőben (200 fokon) 1 3/4 óráig sütjük. A paprikát karikákra vágjuk. A petrezselyemzöldet megmossuk, felaprítjuk, végül a paprikakarikákkal együtt zsemlemorzsába forgatjuk, és 15 perccel a sütés befejezése előtt a hús tetejére szórjuk.

A fasírtot salátalevelekkel borított tálon adjuk asztalra.

Beküldő: Szelei Judit