Tejszínes fasírt Hozzávalók 4 személyre 30 dkg darált hús (sertés, pulyka vagy csirkemell is lehet) 1 fej hagyma, 2 dl tejföl, vagy tejszín, 1 evőkanál liszt olaj, só, pirospaprika, 1 tojás, majoranna.

 

Fasírt elkészítése:

A darált húst a tojással, sóval, pirospaprikával, és majorannával összegyúrom, és picike gombócokat formázok belőle. Pörköltalapot készítek az apró kockára vágott hagymából, olajból és egy kevés pirospaprikával megszórom, felengedem kb. 2 dl vízzel, ebbe helyezem bele az elkészített kisgombócokat.

Ízesítem sóval és még majorannával. puhára főzöm (főzési idő kb. 10-15 perc), ha kész a lisztet elkeverem a tejföllel vagy tejszínnel, besűrítem, összeforralom, és kész van.

Mellé tálalhatok köretként nokedlit, krumplipürét.