szerda, 23 augusztus 2017

Zsíros hajra gyors megoldás

A zsíros haj nem épp a legszebb látvány, mert ekkor a gyors zsírosodást a faggyúmirigyek túlműködése okozza.Íme néhány gyors megoldás a zsíros hajra!

 

Akár csak a korpás hajnál, itt is kis apró zsírpikkelyek jelennek meg a fejbőrön mint a száraz korpánál, csak ez zsíros korpa.

Ha elhanyagoljuk a fejbőrt, ez a lerakódás megvastagszik, és ugyanúgy, mint a korpás haj esetében erősen viszketni kezd, mert a fejbőr nem tud rendesen szellőzni.

Éppen ezért a legfontosabb teendő a korpa réteg eltávolítása, hogy a fejbőr levegőhöz jusson. Hajmosás előtt a korparétegre tegyünk speciális olajos pakolást, amely fellazítja a korpa réteget, majd a samponos mosással el tudjuk távolítani. Ha nem kapunk ilyen olajos pakolást a bioboltban mi magunk is elkészíthetjük: Vegyünk két rész ricinust, két rész friss étolajat, majd ebből a keverékből ujjunkkal jó alaposan dörzsöljük be a fejbőrt, majd kössük le kb., 2-3 órára. A zsíros hajra speciális sampont érdemes használni, de csak hetente egyszer mossunk hajat, mert a sűrűbb hajmosás még tovább fokozza a zsírosodást!

A zsíros haj ellen a gyógynövények is bevethetők, ma már a gyógynövény boltokban sok ilyen készítményt vehetünk.

A hajpakolások is megoldást nyújthatnak ebben az esetben. Verjünk fel kemény habbá két tojásfehérjét és ezt a habot dörzsöljük be a hajunkba. A hab magába szívja a faggyút, utána mossuk meg hajunkat jó alaposan.


Friss citromlével is bedörzsölhetjük hajunkat, mert a citrom élénkíti a fejbőr vérkeringését és erősíti azt. A nagyon zsíros hajat két hajmosás között száraz samponnal tisztítsuk meg, mert ez megköti a zsírt a fejbőrön. A végén csak ki kell kefélni a hajunkat és minden szennyeződés távozik!

Fontos hogy a zsíros hajat soha ne hagyjuk gondozatlanul és ápolatlanul, mert az eredmény egy összetapadt, gubancos haj lesz.

Alacsony glikémiás ételek reggelire

Alacsony glikémiás ételek reggelire

Alacsony glikémiás ételek reggelire

Ha alacsony glikémiás indexű (GI) ételeket eszünk reggelire, megelőzhetjük a vércukorszint megugrását egészen ebédig, tették közzé a kutatók az Élelmiszertechnológiai Intézet Wellness 12 gyűlésén.

Tovább a cikkhez
3 fogyókúrás recept tavaszra

3 fogyókúrás recept tavaszra

3 fogyókúrás recept tavaszra

Tavasszal megújul a természet. Rajtunk is kevesebb ruha takarja a télen felszedett kilókat. Nem csoda, ha szeretnénk kicsit leadni. Itt van három könnyű fogyókúrás recept, pillanatok alatt, kevés hozzávalóval!

Tovább a cikkhez
5 módszer az emésztés javítása érdekében

5 módszer az emésztés javítása érdekében

5 módszer az emésztés javítása érdekében

Puffad, gondja van az emésztésével? Túl lassú az emésztése? Ha Ön is ilyen panaszokkal küzd, az alábbi 5 hasznos tipp, az emésztése javítása érdekében, néhány emésztés serkentő tippel.

Tovább a cikkhez
Székrekedés kezelése házilag

Székrekedés kezelése házilag

Székrekedés kezelése házilag

A székrekedés ártalmatlannak tűnő probléma még eleinte, így sokan nem is foglalkoznak vele, elintézik egy legyintéssel. Ám ez a mai kor betegsége nem múlik el magától, ha nem kezeljük. Bemutatjuk, hogyan kezeljük a székrekedést házilag természetes úton.

Tovább a cikkhez
Miben van sok D vitamin?

Miben van sok D vitamin?

Miben van sok D vitamin?

  Ha eleged van már a sok drága D vitamin tablettából, és érdekel miben van sok D vitamin az élelmiszerek között, olvasd el cikkünket, ahol három hétköznapi élelmiszert mutatunk be, amelynek magas a D vitamin tartalma.

Tovább a cikkhez
Íme a nyugodt alvás titka

Íme a nyugodt alvás titka

Íme a nyugodt alvás titka

A nyugodt, pihentető éjszakai alvás nem mindenkinek adatik meg, viszont van néhány dolog, ami segíthet abban, hogy nagyobb eséllyel legyen minőségi a csukott szemmel töltött idő.

Tovább a cikkhez

Szépség - ami fontos

Mitől zsírosodik a bőr?

Mitől zsírosodik a bőr?

Mitől zsírosodik a bőr?

Házilag a zsíros arcbőr könnyen felismerhető,jellemzői az olajosan fénylő felület, amelyet a faggyúk túlműködése okoz.Vajon mitől zsírosodik az arcbőr, és hogyan kezeljük ezt?

Tovább a cikkhez
Természetes hajfesték házilag

Természetes hajfesték házilag

Természetes hajfesték házilag

Ha nem szeretnénk hajunkat mindenféle vegyi anyagot tartalmazó festékkel színezni, vagy ha csak egy kis friss színre vágyunk érdemes természetes hatóanyaggal megoldani.Gyakran egy hajszínt, ha csak frissíteni szeretnénk elég, ha néhány természetes hatóanyaghoz nyulunk, amelyek új ragyogást adnak hajuknak....

Tovább a cikkhez
Így készül az arckrém száraz bőrre...

Így készül az arckrém száraz bőrre...

Így készül az arckrém száraz bőrre...

A száraz arcbőr könnyen felismerhető, hiszen fénytelen, száraz tapintású, és könnyen hámlik, valamint sok esetben feszülő érzést okoz. Az ilyen bőrtípus rendszeres ápolást és kezelést igényel.Megmutatjuk, hogyan tudod természetes módon kezelni a száraz arcbőrt, és hogyan készíts házilag arckrémet ...

Tovább a cikkhez
Így készítsünk mézes bőrradírt...

Így készítsünk mézes bőrradírt...

Így készítsünk mézes bőrradírt...

A bőrradír drága mulatság. Pedig sajnos sokaknak van szüksége rá. Időnk és energiánk pedig nincsen a pepecseléshez. Mutatunk egy nagyon egyszerű mézes bőrradírt házilag, ami fillérekbe kerül, a legtöbb bőrhibán segít, és pillanatok alatt megvan!

Tovább a cikkhez

Gasztrokocsma

Karalábéfőzelék

Karalábéfőzelék

Karalábéfőzelék

A karalábéfőzelék pillanatok alatt elkészül, ráadásul a zsenge karalábé tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Karalábét már egész évben kaphatunk a piacon, így érdemes rendszeresen finom karalábéfőzeléket készíteni.

Tovább a cikkhez
Popeye kedvenc fánkocskája

Popeye kedvenc fánkocskája

Popeye kedvenc fánkocskája

Hozzávalók: a tésztához: 10 dkg vaj, 10 dkg liszt, 3 db tojás, 3 dl olaj, só. A töltelékhez: 80 dkg paraj, 5 dkg vaj, 1 db tojás, 5 g törött bors, 12 dkg reszelt sajt, só.

Tovább a cikkhez
Bécsi gyűrűfánk

Bécsi gyűrűfánk

Bécsi gyűrűfánk

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 3 dkg friss élesztő, 2 púpozott evőkanál porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 4-4 1/2 dl tej, 4 tojás sárgája, csipetnyi só; olaj a sütéshez; a tálaláshoz: 2 evőkanál rum és 3 evőkanál sárgabaracklekvár.

Tovább a cikkhez