szerda, 23 augusztus 2017

Sminkelés kezdőknek

A tökéletes smink elkészítéséhez idő és némi türelem, valamint jó kozmetikai szerek kellenek. De természetesen időből nem mindig állunk jól, így néha csak pár percünk van arra, hogy kisminkeljük magunkat.Ha még kezdő vagy a szépségápolás terén, akkor ez a cikk neked szól! Megmutatjuk, hogyan készíts tökéletes sminket!

A tökéletes smink kiemeli az előnyös tulajdonságainkat, de elrejti a szépséghibákat, valamint mindig az adott napszaknak és eseménynek megfelelő. Az összhatás akkor érvényesül a legjobban, ha a smink színei harmonizálnak a ruha színeivel, valamint arcunk árnyalataival.

A sminkelés első lépése az arc megtisztítása!

Csak egészséges és tiszta arcbőrre vihetjük fel a sminket, ezért első lépésben tisztítsuk meg bőrünket egy tonikkal, majd egy arcradírral távolítsuk el az elhalt hámsejteket. Hetente kétszer érdemes arcunkat átradírozni, mert ha ennél gyakrabban használjuk az arcradírt ellenkező hatást fejt ki.

A sminkeseknek számtalan olyan apró trükkjeik is vannak, amelyekkel csodát tudnak elérni egy jó sminkkel. Az egyik ilyen trükk, ha a mélyen fekvő területeket kiemeljük világos tónusokkal, míg a sötétebb árnyalatokkal elmélyítjük az adott területet. Ahhoz hogy ezeket a területeket kiismerjük idő és gyakorlás kell.

A sminket kezdjük a korrektorral. Ez mindig a bőr színével megegyező árnyalatú legyen, mert így tökéletesen elfedhetők a pattanások és a bőrhibák. A szem alatti karikákhoz mindig egy árnyalattal világosabbat használjunk. A korrektort a szájra és a szemhéjjakra is használhatjuk, mert így még tartósabb lesz a smink.


Következik az alapozó. Itt is érdemes az árnyalatokkal kísérletezni, hogy eltaláljuk a legjobb színárnyalatot. Az alapozót nedves szivaccsal vigyük fel a bőrre, úgy hogy a fül, orr és nyak körül is szépen dolgozzuk el. Az alapozó színénél vegyük figyelembe, hogy bőrünk sárgás, rózsaszínes vagy barnás árnyalatú, és ha ezt kiválasztottuk utána vizsgáljuk meg a mélységét is. Az alapozót mindig kis mennyiségben vigyük fel a bőrre, és ha kis ütögető mozdulatokkal visszük fel a bőrre, nem fog vastagnak hatni.

A púder az alapozó fixálására szolgál. Lágy finom tapintású apró szemcsés púdert válasszunk, ezt ecsettel vigyük fel kis mennyiségben az orcákra, és a homlokra.


A pirosító kiemeli arcformánkat, és lágyítja a vonásokat. A pirosító is lehet erősen piros, rózsaszínes, bronzos, vagy barnás árnyalatú. Ne feledjük az aranyszabályt a kevesebb néha több.

Szemhéjárnyékolás:

A mélyen ülő szemet mindig világos színekkel emeljük ki, és az egymáshoz közel ülő szemeket a külső sarokban sötétítsük, míg a távolülöt a belső sarokban. A szemek nagyobbításához világos színeket használjunk, ilyen lehet az ezüst, a bronz, az arany vagy a kék.

Ha szemünk színe zöld, kék, vagy borostyános, akkor a világos pasztellszínek állnak jól. Ha a szemünk színe sötétkék, sötétzöld, akkor a gyöngyház fény mutat a legjobban. A barna szemhez pedig a meleg tónusú föld színű festék az ideális. A szemceruza pedig még jobban kiemeli szemünk szépségét.

A rúzsozás mindig a szájkontúr színével legyen megegyező, és a legjobb, ha egy vékony ecset segítségével visszük fel a rúzst. Érdemes a szemfesték színével megegyező színű rúzst használni, és ha erős élénk színű rúzst használunk, figyeljünk oda fogunk fehérségére is.

Végül a szempilla:

A szempilla spirál kötelező a jó sminknél. Ma már hatalmas a választék, és számtalan hatást lehet vele elérni, attól függően, hogy dúsítani, vagy hosszabbítani szeretnénk a szempillákat. Ha túl sok festéket kenünk, a szempillákra azok könnyen összeragadhatnak, ezt egy pillafésűvel tudjuk szétválasztani. Érdemes itt is több féle márkát kipróbálni, hogy megismerjük melyik spirál milyen hatást nyújt.

Végül vegyük fel a legszebb ruhánkat, és indulhatunk a buliba.

Ha szeretnél még többet megtudni a szépségápolásról, ezeket a cikkeket is olvasd el:

Így készül az arckrém száraz bőrre házilag

Így készítsünk mézes bőrradírt házilag

Ezek lehetnek a zsíros bőr tünetei

Alacsony glikémiás ételek reggelire

Alacsony glikémiás ételek reggelire

Alacsony glikémiás ételek reggelire

Ha alacsony glikémiás indexű (GI) ételeket eszünk reggelire, megelőzhetjük a vércukorszint megugrását egészen ebédig, tették közzé a kutatók az Élelmiszertechnológiai Intézet Wellness 12 gyűlésén.

Tovább a cikkhez
3 fogyókúrás recept tavaszra

3 fogyókúrás recept tavaszra

3 fogyókúrás recept tavaszra

Tavasszal megújul a természet. Rajtunk is kevesebb ruha takarja a télen felszedett kilókat. Nem csoda, ha szeretnénk kicsit leadni. Itt van három könnyű fogyókúrás recept, pillanatok alatt, kevés hozzávalóval!

Tovább a cikkhez
5 módszer az emésztés javítása érdekében

5 módszer az emésztés javítása érdekében

5 módszer az emésztés javítása érdekében

Puffad, gondja van az emésztésével? Túl lassú az emésztése? Ha Ön is ilyen panaszokkal küzd, az alábbi 5 hasznos tipp, az emésztése javítása érdekében, néhány emésztés serkentő tippel.

Tovább a cikkhez
Székrekedés kezelése házilag

Székrekedés kezelése házilag

Székrekedés kezelése házilag

A székrekedés ártalmatlannak tűnő probléma még eleinte, így sokan nem is foglalkoznak vele, elintézik egy legyintéssel. Ám ez a mai kor betegsége nem múlik el magától, ha nem kezeljük. Bemutatjuk, hogyan kezeljük a székrekedést házilag természetes úton.

Tovább a cikkhez
Miben van sok D vitamin?

Miben van sok D vitamin?

Miben van sok D vitamin?

  Ha eleged van már a sok drága D vitamin tablettából, és érdekel miben van sok D vitamin az élelmiszerek között, olvasd el cikkünket, ahol három hétköznapi élelmiszert mutatunk be, amelynek magas a D vitamin tartalma.

Tovább a cikkhez
Íme a nyugodt alvás titka

Íme a nyugodt alvás titka

Íme a nyugodt alvás titka

A nyugodt, pihentető éjszakai alvás nem mindenkinek adatik meg, viszont van néhány dolog, ami segíthet abban, hogy nagyobb eséllyel legyen minőségi a csukott szemmel töltött idő.

Tovább a cikkhez

Szépség - ami fontos

Így készítsünk bio sampont ház...

Így készítsünk bio sampont ház...

Így készítsünk bio sampont ház...

Úgy gondolja, hogy a boltban kapható samponok túl sok káros vegyi anyagot tartalmaznak? Akkor itt az ideje, hogy a házilag készített bio sampont használja! Ehhez nem lesz másra szüksége, mint az orvosi szappanfűre, amely vadon is megtalálható. Az orvosi szappanfű egy 60-100 cm magas növény, amelynek...

Tovább a cikkhez
Természetes hajfesték házilag

Természetes hajfesték házilag

Természetes hajfesték házilag

Ha nem szeretnénk hajunkat mindenféle vegyi anyagot tartalmazó festékkel színezni, vagy ha csak egy kis friss színre vágyunk érdemes természetes hatóanyaggal megoldani.Gyakran egy hajszínt, ha csak frissíteni szeretnénk elég, ha néhány természetes hatóanyaghoz nyulunk, amelyek új ragyogást adnak hajuknak....

Tovább a cikkhez
Egyszerű smink kezdőknek

Egyszerű smink kezdőknek

Egyszerű smink kezdőknek

Egy sminket ellehet készíteni nagyon jó, de sajnos nagyon rosszul is. Sminkelni bárki tud, még akár a kezdők is, mindössze néhány alapszabályt kell betartani,hogy a sminkünk igazán jól sikerüljön.

Tovább a cikkhez
Korpás hajra pakolás házilag

Korpás hajra pakolás házilag

Korpás hajra pakolás házilag

Sajnos, ha a fejbőrünk nem hámlik megfelelően, akkor megjelenik a korpa. Lehullik a vállunkra, feltűnik a ruhánkon és kellemetlenül érezzük magunkat miatta.Sok mindent tehetünk a korpás haj ellen, pl. készíthetünk rá pakolást házilag!

Tovább a cikkhez

Gasztrokocsma

Mazsolás almafánk

Mazsolás almafánk

Mazsolás almafánk

Hozzávalók 25-30 darabhoz: 50 dkg liszt, 50 dkg jonatánalma, 15 dkg cukor, 5 dl tej, 8 dkg mazsola, 7 dkg cukrozott citromhéj, 1 zacskó vaníliás cukor, 2 dkg élesztő, 2 teáskanál őrölt fahéj, csipetnyi só, a sütéshez olaj.

Tovább a cikkhez
Lekváros almafánk recept

Lekváros almafánk recept

Lekváros almafánk recept

Hozzávalók: a kovászhoz 3 dkg élesztő, 1 evőkanál porcukor, 1 dl tej; a tésztához 50 dkg liszt, 2 evőkanál porcukor, 3 tojássárga, 4 dkg vaj vagy margarin, kevés tej, csipetnyi só, a töltelékhez 3 szép, aromás, savanykás alma, 2 evőkanál sárgabarack lekvár.

Tovább a cikkhez
Tepertős-lekváros bukta

Tepertős-lekváros bukta

Tepertős-lekváros bukta

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 dkg élesztő, 1-1 dl tej és tejföl, 15 dkg margarin, 35 dkg tepertő, 4 ek. rum, 1 ek. só, 10 dkg szilvalekvár, 1 tojás (a kenéshez)

Tovább a cikkhez