Arcbőr

Úgy érzed, hogy arcod legalább 10 évvel idősebbnek mutat, mint a valódi korod?  Megmutatjuk, mi az az öt hiba, amiért arcod nem a valódi korodat mutatja.

  1. Dohányzás:

A dohányzás nagyon sokat ront a bőr állapotán, mivel a nikotin miatt a bőr kevesebb oxigénhez jut, így az fakóvá válik, és ráncosodni kezd. A dohányzás hatása csak 5-10 év után kezd el látszani, de addigra már a folyamatot nem lehet visszafordítani, így a dohányosok legalább 10 évvel idősebbnek látszanak a koruknál.

  1. Alkohol

A rendszeres nagy mennyiségű alkohol fogyasztás is meglátszik hamar az arcbőrön, mivel az alkohol folyadékot von el a bőrtől, így az arcbőr kiszárad és ráncosodik. Továbbá az alkohol csökkenti a bőr antioxidáns szintjét, így a bőrsejtek hamarabb kezdenek öregedni.

  1. Túl sok cukor fogyasztása

Aki túl sok csokoládét, édességet és cukros üdítőket fogyaszt, ne csodálkozzon ha idősebbnek látszik a koránál. A cukor roncsolja a kollagén rostokat, így gyorsítva az öregedés folyamatát. De ugyanilyen hatással van a túl sok szénhidrát, és péksütemény fogyasztás is bőrünkre.

  1. Túl kevés folyadék és zöldség fogyasztás

A napi folyadékbevitel minimum másfél liter, ha ennél kevesebbet folyadékot iszunk, hamar meglátszik bőrünkön. Fogyasszunk több zöldséget és gyümölcsöt, igyunk szénsavmentes ásványvizet, és gyógyteát. Nyáron emeljük a napi folyadék mennyiségét két három literre, mert a melegben bőrünk még jobban kiszárad.

  1. Alvás

A túl kevés alvás nagyon nagyban öregíti bőrünket, elég ha pár éjszaka kevesebbet alszunk, máris ráncos és fáradt fakó lesz arcunk. A rendszeres éjszakai mulatozás, vagy a pihentető mély alvás hiánya gátolja a bőrsejtek éjszakai regenerálódását, így bőrünk gyorsabban öregszik. Ne felejtsünk el arcbőrünknek megfelelő krémeket és pakolásokat használni, így kevésbé ráncosodik bőrünk.