Hajápolás

A zsíros haj ápolása nagyon fontos feladat, hiszen ha elhanyagoljuk, akár hajhulláshoz is vezethet. Bemutatunk 10 tippet, hogyan ápoljunk hajunkat, ha az hajlamos a zsírosodásra.

  1. Tipp: Soha ne dörzsöljük a fejbőrt törölközővel erősen, mert ezzel ingereljük a faggyúmirigyeket.
  2. Tipp: Használjunk zsíros hajra való sampont és balzsamot, amely táplálja és védi a hajszálakat.
  1. Tipp Készítsünk főzetet gyógynövényekből, ilyen lehet a levendula, a cickafark, a menta, a citromfű, és a zsurló, majd a gyógynövény főzettel öblítsük le hajunkat.
  1. Tipp: A hajmosás során kerüljük a túl forró vizet, mert ez fokozza faggyúmirigyek működését.

  1. Tipp: Kerüljük a túl forró hajszárító használatát, ha van rá mód inkább hagyjuk hajunkat a szabad levegőn megszáradni.
  1. Tipp: A hajmosás végén mindig jó alaposan öblítsük le hajunkat, a legjobb ha egy almaecetes öblítő vízzel alkalmazzunk, amely a lerakodott vegyi anyagoktól is megtisztítja hajunkat.
  1. Tipp: Készítsünk hajpakolást házilag. Ehhez keverjünk el egy tálkában 1 dkg élesztőt, 2 evőkanál kamillateával. Egy másik tálban verjünk habbá két tojásfehérjét. A kettőt keverjük össze, majd masszírozzuk a fejbőrbe. Hagyjuk hatni 20 percig, végül jó alaposan mossuk le.
  1. Tipp: Készítsünk házilag tojássampont. Keverjünk el egy tojássárgáját két cl brendyvel, adjunk hozzá egy kanál mézet, és ezzel mossuk meg hajunkat.
  1. Tipp: A hajmosás végén az utolsó öblítő vizet állítsunk langyosra, vagy kissé hidegre, mert így elzárjuk a faggyúmirigyek kijáratát, és kevésbé zsírósodik hajunk.
  1. Tipp: Használjunk az öblítéshez ásványvizet, amelytől hajunk szép fényes és lágy lesz.